Deze vrijwilligers hebben al veel opgeruimd.
Deze vrijwilligers hebben al veel opgeruimd. Foto: Jos van Nunen

Help het biodiversiteitsproject slagen

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode - Stichting Het Roois Landschap wil dit jaar het eigendom verwerven van het terrein van ruim 1,6 ha aan het Everse. Dit wordt een flinke klus, maar dat wordt een mooie uitdaging. Tussen de twee percelen ligt het fietspad vanaf het viaduct aan de A50. Hier komen veel wandelaars en fietsers voorbij. De stichting wil hun nieuwsgierigheid wekken door voor de natuur mooie ontwikkelingen mogelijk te maken.

“Natuurlijk is dit voor de biodiversiteit een druppel op de gloeiende plaat, maar wel een heel belangrijke, als we met die ontwikkeling Rooise inwoners op de goede weg kunnen helpen om meer te doen voor een diverse flora en fauna m.n. voor de vlinders en de insecten. Deze beestjes zijn van levensbelang voor de toekomst en een hoopvolle toekomst gunnen we toch onze kinderen en kleinkinderen!”, zo laat de stichting weten.

In het najaar en de komende jaren hebben ze vrijwilligers nodig die op tijdstippen die hen passen een bijdrage willen leveren om dit project te doen slagen. Meerdere (natuur)projecten vragen vrijwilligers en iedereen vist in dezelfde vijver. Toch geven ze niet op. “We moeten doorgaan om de bedreigde natuur te helpen.”

Dit grote biodiversiteitsproject gaat komende jaren worden getrokken door Henri van Weert. Henri is al ruim twintig jaar de secretaris/penningmeester. Henri kan dit doen als hij het secretariaat achter zich kan laten. Een nieuwe penningmeester hebben ze inmiddels gevonden. “Wat zouden we blij zijn, als zich ook een nieuwe secretaris M/V meldt”, roept de stichting op.