Een activiteit aan de Natuurweij.
Een activiteit aan de Natuurweij. Foto: Henri van Weert

Jeugdnatuurwacht pal voor feest uit gevarenzone

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode - Enkele weken geleden schreeuwde Jeugdnatuurwacht de Populier om hulp via DeMooiRooiKrant. Die oproep om vrijwilligers heeft geholpen. “We zijn uit de gevarenzone”, schrijft de vereniging.

Dat is een mooie constatering, zo pal voor het vieren van het veertigjarig bestaan. Jeugdnatuurwacht de Populier werd in 1982 opgericht door Hein de Koning en Mariet Lifka. Dat dit een schot in de roos was bleek uit het aantal leden: meer dan 100 kinderen deden maandelijks mee met de activiteiten in de natuur. Hein en Mariet zijn niet meer actief, maar nog altijd betrokken bij alles wat de natuurclub doet. Na een aantal jaren met minder leden is het aantal weer op orde met meer dan veertig leden. Elk schooljaar bezoeken vrijwilligers de groepen 6 van de Rooise basisscholen om uitleg te geven over de activiteiten. Dat levert altijd veel nieuwe leden op.

Maar liefst vier personen hebben zich onlangs als leiding aangemeld na de oproep in DeMooiRooiKrant. Twee daarvan zijn al enthousiast begonnen en sluiten aan bij de jubileumactiviteit op 21 mei. Met de andere twee is een kennismakingsgesprek gepland. Zoals gezegd viert de Jeugdnatuurwacht op 21 mei het 40-jarig jubileum. Op de feestelijke dag gaan de kinderen en de vrijwilligers met de touringcar op pad. De kinderen weten dat ze met sportieve kleding aan om 9.15 uur bij het parkeerterrein aan de Bremhorst moeten zijn. De bestemming is nog een verrassing! Het feest begint met drinken en een taartje. En dan…… Om 13.00 uur eten ze samen friet met een snack. Rond 14.15 uur is iedereen weer terug in Rooi.
Net buiten de kinderboerderij vindt het officiële gedeelte plaats. Oprichters Hein de Koning en Mariet Lifka planten samen met wethouder Van Burgsteden en de drie leden die het langst lid zijn: Elske Lemmens, Jamie Gottlieb en Rianne Oomen, een jubileumboom, geschonken door gemeente Meierijstad. Ouders en andere belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. Na deze mooie dag kijkt de Jeugdnatuurwacht vol vertrouwen naar de toekomst! Voor informatie en vragen kunt u terecht op de website www.jnw-depopulier.nl