Deze jonge natuurwachters laten trots zien wat ze gevlochten hebben.
Deze jonge natuurwachters laten trots zien wat ze gevlochten hebben. Foto: Henri van Weert

Ontdek het wonder van de natuur bij de Jeugdnatuurwacht

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode - Zaterdag 25 september begint het nieuwe seizoen voor Jeugdnatuurwacht De Populier in Sint-Oedenrode met een Open Dag. Alle Rooise Jeugdnatuurwachters of kinderen die dit willen worden zijn hierbij uitgenodigd. Maar ook ouders, broertjes en zusjes zijn van harte welkom om kennis te maken met de Jeugdnatuurwacht en de activiteiten. 

Tussen half tien en half twaalf kan iedereen deelnemen aan het programma of een deel ervan. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen zich aanmelden als lid voor het nieuwe seizoen. De leiders hebben weer zin in het nieuwe seizoen en hebben allerlei natuuractiviteiten voorbereid. Naast het kijken, zoeken en zelf ontdekken is er ook gelegenheid om een stuk op het Waadpad te lopen, dus neem je laarzen mee. Knutselen met natuurlijke materialen is ook een leuk onderdeel van de jaarlijkse Open Dag. Kortom, veel te zien en te doen om kennis te kunnen maken met de natuur en met de Jeugdnatuurwacht. Ook voor wie er vorig jaar al bij was zal het zeker weer interessant zijn. 

Wie iets later op de ochtend wil aansluiten kan ook nog volop meegenieten. Kinderen van groep 6 t/m 8 van de basisschool kunnen lid worden, maar ook kinderen tot en met ongeveer 15 jaar die op de middelbare school zitten. Neem het ingevulde strookje mee. Of vul het inschrijfformulier op 25 september in. Weet je zeker dat je lid wilt worden? Betaal dan meteen de contributie van €10 voor het hele seizoen, graag in een gesloten envelop met naam erop. Dit geldt ook voor de huidige leden.

Het wordt een extra leuk seizoen. De Jeugdnatuurwacht bestaat 40 jaar. In het voorjaar van 2022 organiseren ze daarom een jubileumactiviteit. De locatie is Kinderboerderij De Kienehoeve, Klothal 1 in Sint-Oedenrode. Ga bij de hoofdingang naar binnen. Voor informatie over deze activiteit kunt u bellen met Hetty Klerks, Tel. 0413-476518