Veel wolken en weinig zon in januari
Veel wolken en weinig zon in januari Foto: Thea van Bergen

Weer over het weer

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode - Het weer is één van de meest besproken onderwerpen in ons land. Een goede reden om eens terug te kijken op het weer van de afgelopen maand. Viel er meer of juist minder regen dan normaal? Was het te warm of veel te koud. Hadden we reden om te klagen of kregen we gewoon dat wat we verdienden?

De maand januari van 2022 was wat de temperatuur betreft warmer dan gemiddeld en er viel minder regen dan normaal. De zon delfde het onderspit en kon de verwachtingen niet waar maken.

Warmer dan normaal
De eerste maand van 2022 was warmer dan normaal. De eerste dag van het jaar was ook meteen de warmste dag van de maand. Met een middagtemperatuur van 14,3°C leek het eerder een vroege lentedag dan nieuwjaarsdag. De laagste temperatuur hadden we op maandag 10 januari, die dag koelde het af tot -2,7°C. Ook de gemiddelde middagtemperatuur lag hoger dan normaal. Eigenlijk moeten we met 6°C tevreden zijn, maar dit jaar bedroeg de gemiddelde middagtemperatuur 7°C. Het warmste etmaal was ook 1 januari. Die dag was de etmaaltemperatuur 12,6°C. Ook de minimumtemperatuur was hoger dan normaal. 

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant