Afbeelding

Styling tips voor je tuin

Ingezonden Ingezonden

Het warme weer is aangebroken en dat betekent de handen uit de mouwen steken en lekker losgaan in de tuin. Bij het warme weer wil je natuurlijk vaker en langer buiten zitten. Dit wil je niet doen wanneer de tuin al een lange poos niet is verzorgd en er dan ook helemaal niet zo mooi uit ziet. Om je te kunnen ontspannen in de tuin of gezellige tuin feestjes te organiseren, zul je snel moeten beginnen met het stylen van je tuin. Maar hoe kun je dit het best doen? Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een schuttingin de tuin. Dit kun je bovendien ook doen voor een balkon. Heb jij styling tips nodig voor je tuin? In dit artikel lees je hier meer over.

Tuinmeubelen heb je nodig
Wil je kunnen relaxen in de tuin, dan heb je natuurlijk tuinmeubelen nodig. Deze kun je los van elkaar kopen of in eentuinset. Je kunt de tuinset zo groot maken als dat je wilt. Heb je veel ruimte in de tuin of balkon, dan is een 13-delige loungeset ideaal. Je kunt hierbij kiezen uit een ruime U-bank, een L-bank met nog losse bijpassende tuinstoelen of lange tuintafel met meerdere tuinstoelen eromheen. Je kunt deze ook zelf samenstellen. Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zorg er dan ook voor dat het materiaal van de tuinset past bij de rest van het interieur. Heb je bijvoorbeeld een trendy tuin, kies dan materialen zoals metaal en kunststof. Heb je een landelijke woonstijl? Dan kies je uit de verschillende soorten hout.

Houd je tuinartikelen goed
Ideaal is wanneer je tuinartikelen weinig onderhoud nodig heeft en in elk seizoen mooi blijft. In realiteit komt dat niet vaak voor. Daarom is het belangrijk je te houden aan de volgende tips om je meubels lang goed te houden:

Gebruik vochtige doekjes: komt er viezigheid op je tuinbank, veeg deze met een vochtige doek weg. Doe de afneembare kussenslopen na een bepaalde tijd in de was. Laat je vlekken lang zitten, wordt deze hardnekkig en lastig om te verwijderen.Berg je tuinmeubelen op: tuinmeubelen kunnen vaak niet zo goed tegen slecht weer en koude temperaturen, berg deze dan ook op. Dit kun je doen in een ruime garage of onder een overkapping. Heb je hier niet de ruimte of middelen voor, schaf dan een beschermhoes aan.

Kortom, zorg voor comfortabele meubelen in de tuin om volledig te kunnen relaxen in je tuin of balkon. Houd hierbij rekening met de onderhoud van de tuinartikelen.