Gerry op zijn geliefde Ijsland.
Gerry op zijn geliefde Ijsland. Foto: Gerry van Roosmalen

IJslandkenner komt praten in De Bron podcast

Human Interest

Sint-Oedenrode – Als er iemand is die veel weet over het eiland IJsland, dan is dat Gerry van Roosmalen uit Sint-Oedenrode. Hij is er al tientallen keren geweest. Vooral om er foto’s te maken en om mensen te begeleiden in hun fototrip. Hij komt vertellen waarom hij zo van het land geniet en hoe hij het heeft zien veranderen in bepaalde opzichten.

Gerry stelt zich zelf even aan iedereen voor. Heb je een vraag voor hem? Stuur deze dan door naar redactie@mooirooi.nl.

Geboren te Helmond 11-09-1963. Tot het jaar 2000 was ik werkzaam in de automatisering. Stress en RSI zorgden ervoor dat ik mijn carrière een wending moest geven. Ik besloot toen mijn hart te volgen, en in de fotografie te gaan. Geïnspireerd door beelden die mij raakten en beroerden was het mijn wens ditzelfde voor elkaar te kunnen krijgen met mijn foto’s. In 2002 startte ik de opleiding tot vakfotograaf in Apeldoorn en studeerde in 2004 af, met als specialisaties reportage en portret. In oktober 2004 schreef ik me in bij de KVK.
In 2006 sloot ik mij aan bij een documentairefotografie groep. Als opdracht aan mijzelf volgde hieruit mijn eerste boekpublicatie “Waarom Groenland…” Daarna volgde onder andere de boekpublicaties “Ode aan IJsland” en “IJslandse Parels.” Naast mijn werk als portret- en reportagefotograaf houd ik me graag bezig met mijn eigen projecten. Projecten die vooral betrekking hebben op de arctische gebieden.

Op vrijdag 29 september vindt de eerstvolgende aflevering plaats. De locatie wordt nog bekendgemaakt.