Het Lindenhuys.
Het Lindenhuys. Foto: Henri van Hoorn

De Bron podcastopname over verslavingen vanuit het nieuwe Lindenhuys

Human Interest

Sint-Oedenrode – Ook in de maand juni neemt De Bron podcast weer een aflevering op. Presentatoren Jeroen van de Sande en Geert van der Heijden strijken woensdag 7 juni neer op een nieuwe locatie: het Lindenhuys. Daar gaan ze vanaf 16.30 uur praten met twee interessante gasten over een heel serieus onderwerp: verslavingen.

Drugsgebruik is een groot probleem in de samenleving, ook in een dorp als Sint-Oedenrode. Onlangs verscheen er een aangrijpend verhaal van Erwin van Gastel in DeMooiRooiKrant. Deze Rooienaar is verslaafd geweest, maar is gelukkig op het rechte pad. Hij woont nu in Nijnsel en verwacht zeer binnenkort een kind. Pal na het interview hield hij een informatieavond over de problematiek in de Vresselse Hut en daar kwamen ruim 200 geïnteresseerden op af. Erwin wil drugsverslaving uit de taboesfeer halen en dat lukt hem met dit soort initiatieven. Mede daarom sluit hij ook graag aan bij De Bron podcast.

Zijn tafelgenoot wordt Ruth van der Heijden. De Rooise werkt bij Yes We Can Clinics op de communicatieafdeling. Yes We Can Clinics is een van de meest succesvolle jeugdklinieken van Nederland en ver daarbuiten. Ze behandelen jaarlijks honderden jongeren (160 bedden in de kliniek en 70 plekken op de dagbehandeling) van 13 t/m 27 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Veel van de fellows (jongeren) die zij behandelen zijn op andere plekken in de zorg volledig vastgelopen. Als niets meer werkt, zijn ze voor veel jongeren en hun ouders en verzorgers het keerpunt in hun leven.

Iedereen die wil komen luisteren naar deze opname is van harte welkom. Bij goed weer wordt de opname gehouden op het gloednieuwe terras van het Lindenhuys.