Nulleke Pluk gaan zijn best doen bij het programma
Nulleke Pluk gaan zijn best doen bij het programma Foto:

Oud-Prins meent Alleskunner te zijn

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Als Prins van Papgat wordt er vanuit gegaan dat je veel kan, heel veel. Maar alles? Tennisleraar Nûlleke Pluk dacht in ieder geval van wel. Het heeft hem doen besluiten om zich in te schrijven voor het SBS 6 tv-programma ‘De Alleskunner’.

Door: Freek Vervoort

Samen met zijn vrouw Anita zat hij ’s avonds op de bank en kwam al zappend voorbij het programma. Het ene na het andere spel werd door Nûlleke voorzien van het commentaar; ‘Och, dat kan ik ook wel!’ Waarop zijn vrouw hem aanspoorde zich in te schrijven. Vrij snel na de inschrijving werd hij gebeld: hij was geselecteerd en mocht deelnemen aan de voorrondes. Na het overleven van drie voorrondes hoorde hij bij de honderd uitverkorenen om deel te nemen aan het programma. Dit was al een prestatie, er waren namelijk tienduizend inschrijvingen. Waarschijnlijk allemaal met de motivatie: ‘Och, dat kan ik ook wel!’

En toen? 
De honderd deelnemers, vijftig vrouwen en vijftig mannen, mochten zich melden in een hotel in Eindhoven. Daar zijn zij met de gehele groep twee weken intern gegaan. Zodra je een spel verloor moest je meteen naar huis.  De opnames vonden plaats in mei 2022. Elke dag rond acht uur in de ochtend vertrok de bus om ze naar Autotron in Rosmalen te brengen waar alles opgenomen werd. Iedereen moest hierbij de mobiele telefoon inleveren, ’s avonds kregen zij deze dan weer terug. Elke dag werden er zeven spellen gespeeld en duurde de opnames twaalf uur. Het grootste deel van de tijd bestond dus uit wachten, waardoor de deelnemers onderling een sterke band opbouwden. Uiteraard ook omdat niemand zijn of haar telefoon bij de hand had. Deze band bracht dan ook de nodige emoties wanneer er een deelnemer naar huis moest.

Het spel
Om de spanning op te bouwen was vooraf aan iedere deelnemer gevraagd waar ze goed of minder goed in zijn. Uiteraard werden hier rondom de spellen bedacht. Tijdens vorige edities moesten deelnemers bijvoorbeeld een opgeblazen luchtbed in een klein zakje proppen of hun gezicht volplakken met post-its. Het zweet brak de deelnemers dan ook al uit als er een spel gespeeld ging worden waar ze niet goed in waren. Voor Nûlleke betekende dit liever geen muziekvragen, rekenvragen of bier drinken. Gelukkig gaat het in dit spel niet om de beste zijn, zolang je maar niet de slechtste van de ronde bent.

Volgens Nûlleke bezaten alle deelnemers in ieder geval over twee gelijke eigenschappen, namelijk: iedereen is spelletjesgek en niemand kan tegen zijn verlies.

Uitzending
Met een hoofdprijs van €50.000,- staat er wel iets op het spel. De enige echte Alleskunner gaat hiermee naar huis. Benieuwd geworden of Nûlleke nog steeds zegt: ‘Och dat kan ik ook wel!’

Vanaf zaterdag 18 februari 2023 is De Alleskunner tien zaterdagen op rij te zien om 21.30u op SBS6.