Marga Hermes
Marga Hermes

Marga Hermes ook te gast bij De Bron podcast

Human Interest

Sint-Oedenrode – De Gouden Leeuw is komende vrijdag het toneel van de volgende opname van De Bron podcast. Martijn van Berkel, onze Rooise goochelaar, is de ene gast. Marga Hermes is de andere genodigde aan tafel. Zij is al jaren directeur van een weekendschool in Eindhoven. Een onderwerp dat nog niet is aangesneden.

De leerlingen van de Weekendschool komen vanuit eigen motivatie en leergierigheid op zondag een dag extra naar school. Ze zijn een vorm van aanvullend onderwijs op zondag voor leerlingen van groep 7, 8 en de brugklas en bieden een programma gericht op horizonverbreding / beroepenoriëntatie en sociale en persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze op dertig zondagen per jaar. In de afgelopen dertien jaar hebben al honderden leerlingen het programma van de Weekendschool doorlopen. Gemiddeld hebben ze op zondag 100 leerlingen in huis verdeeld over 3 jaargroepen en 5 klassen. De leerlingen komen van 20 - 25 basisscholen verspreid over Eindhoven.

Er valt natuurlijk nog veel meer over te vertellen en dat gaan we dan ook bespreken komende vrijdag. Iedereen die zin heeft mag komen luisteren. De podcast start om 16.30 uur in de Gouden Leeuw aan de Rooise Markt.