Joep ten Hove
Joep ten Hove

YouTube-held te gast bij De Bron podcast

Human Interest

Sint-Oedenrode - Na een korte vakantiestop wordt komende vrijdag weer een editie van De Bron podcast opgenomen. Dit keer bij camping ‘t Goeie Leven in Eerde waar het dan onderdeel is van het dagprogramma van de Dag van de Verbeelding. Er zal een echte YouTube-held aanschuiven, namelijk oud-Rooienaar Joep ten Hove.

Joep vertelt zijn verhaal... “Ik heb aardwetenschappen gestudeerd in Utrecht maar toen ik door een microscoop naar mineralen in een steen op zoek was dacht ik waar ben ik in hemelsnaam mee bezig?? Ik besefte dat ik mijn boterham liever in de creatieve wereld wilde smeren en dus ben ik na een toevallige carnavals/ studentenhit bij YouTube uitgekomen met een vriend van me die achter de schermen bij de radio werkte. We hebben jarenlang een YouTube kanaal genaamd Bucket Boys gehad, reisden de wereld over, en maakten content om mensen te inspireren. Dan het front in Oekraïne, dan weer met een geit door de bergen van Kirgizië en dan weer met een vrachtwagen stront voor De Mandenmakers Groep. Naast onze video’s zaten we op vaste basis als creatievelingen bij De Persgroep en later voor Talpa (na we een grote grap met John de Mol hadden uitgehaald). Later in onze media carrière zijn we wat serieuzere programma’s voor lineaire tv gaan maken met als hoogtepunt Het Zal Mij Een Zorg Zijn op de zorgboerderij van mijn ouders tussen Mariahout en Nijnsel. Na acht jaar samen kwamen we erachter dat we anders over de toekomst dachten dus zijn Thijs en ik uit elkaar gegaan op vaste basis. Ik heb een half jaar lang als creatief geZZP’t voor een start up uit Groningen en heb nu een stuk bos gekocht in België waar ik een Tiny House ga bouwen. Verder heb ik met Thijs nog een project opgepakt voor de NPO, we gaan een docu maken voor ze.”

De podcast begint dit keer om 19.00 uur en zal zaterdag online geplaatst worden. De andere gast aan tafel wordt één dezer dagen bekend gemaakt!