Nina (r) op de set.
Nina (r) op de set.

Filmmaker Nina Raaijmakers produceert eigen film

Human Interest

Sint-Oedenrode - Als je een film wil maken, kan het best een uitdaging zijn om te weten waarmee je moet beginnen en waar je allemaal aan moet denken. Visagisten, speciale effecten, kleding, decor, licht en geluid. Het is een hele onderneming, er is veel toewijding voor nodig en er zijn heel wat mensen bij betrokken.

Door: Caroline van der Linden

We spreken Nina Raaijmakers (23), die dit jaar afstudeert als fictie filmmaker aan de kunstacademie St. Joost te Breda, om erachter te komen wat erbij komt kijken en hoe zij het aanpakt om zelf een film tot stand te brengen.

Geboren en getogen in Sint-Oedenrode, opgegroeid aan de Corridor met haar vader, moeder en twee zussen, ontwikkelde ze op jonge leeftijd al een enorme liefde voor film en het vertellen van verhalen. Op achtjarige leeftijd liep ze al rond met haar eerste kleine digitale uitklapcamera die ze voor haar verjaardag had gekregen en sprak ze al duidelijk uit dat ze filmmaker wilde worden. Haar jonge jaren bracht ze door op basisschool Eerschot en ging later naar de havo op ’t Zwijsen College. Daar volgde ze Cultuur en Maatschappij en zoveel mogelijk taalkundige en creatieve vakken. Na de havo, ging ze op zeventienjarige leeftijd naar de theaterschool in Rotterdam. Ze ging al jong op kamers en volgde de richting vormgeving en productiedesign. Wat inhield dat ze kostuums maakte, leerde hoe ze moest grimeren en decors bouwde. Ze merkte al snel dat ze naast deze kant van het vak, zelf veel te vertellen had, wat ze wilde delen. Ze besloot naar de kunstacademie te gaan, de St. Joost School of Art and Design. Inmiddels zit ze in haar vierde en laatste jaar met betrekking tot film en fotografie en studeert ze binnenkort af met haar eerste zelfgeproduceerde film. Ze is regisseur en scenarist, wat betekent dat ze haar eigen verhaal bedenkt en daarna volledig alles zelf regisseert. 

Lees het complete interview in De Bron magazine. Speciaal voor MooiRooi Plus leden. Lid worden kan via www.mooirooi.nl/plus

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding