Bas Haan.
Bas Haan. Foto: RUUDPOS.NL

Bas Haan: “Het is volkomen onwerkelijk”

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode / Rotterdam - Bas Haan is een Nederlandse journalist en verslaggever, Journalist van het Jaar (2015), hoofdpersoon in de film ‘De Veroordeling’ én geboren en getogen Rooienaar. De verfilming van zijn boek over de Deventer moordzaak heeft veel stof doen opwaaien over beeldvorming, manipulatie en fake news. De Bron spreekt met hem over de gevolgen van de film, complimenten die hij krijgt en de huidige journalistiek.

Door: Nienke Habraken

De journalist groeide op in de Kienehoef. Momenteel woont Bas Haan in Rotterdam. “Het is een mooie stad en we zitten dichtbij zee.” Of hij nog ooit terugkomt naar Sint-Oedenrode? “Zeg nooit, nooit. Rooi is een schitterend dorp.”

Staande ovatie
Hij begon zijn journalistieke carrière als verslaggever bij de publieke omroep. Daar maakte hij onder andere reportages over de Deventer moordzaak. De verfilming ‘De Veroordeling’ van zijn boek over de moordzaak is sinds september 2021 in de bioscoop te zien. “Wat ik nu meemaak is ongekend. De film gaat over het journalistieke verhaal van mijn boek.

Wil je dit interview verder lezen? Dat kan in De Bron magazine! Los verkrijgbaar in Mediahuis Meierijstad voor slechts 10 euro. Ben je lid van MooiRooi Plus, dan krijg je het magazine twee keer per jaar gratis. Inschrijven kan in het Mediahuis of via deze link >>