Martien en MIen van der Velden- van Geffen zijn 60 jaar getrouwd
Martien en MIen van der Velden- van Geffen zijn 60 jaar getrouwd Foto: Hans van den Wijngaard

“Oe, wa unne galante jonge”

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Dat waren de eerste woorden die Mien van Geffen tegen haar vriendin zei, toen ze haar toekomstige echtgenoot Martien van der Velden voor het eerst zag. Wat de aanleiding voor die woorden was, daar komen we nog wel op terug. Feit is dat het halverwege Rooi en Schijndel liefde op het eerste gezicht was en die liefde hield stand want vandaag vieren Martien en Mien hun zestigste huwelijksdag.

Door: Hans van den Wijngaard 

Ik zie twee paar flonkerende ogen tegenover me zitten als Martien (87) en Mien (85) gaan vertellen over hun huwelijk dat inmiddels al zestig jaar standhoudt. “Het is toch zo’n goeie”, zegt Mien als ze Martien over zijn bol aait. “Beter had ik het niet kunnen treffen”. Ondanks hun leeftijd is het diamanten echtpaar nog goed op de been en ook geestelijk mankeert er nog niet veel aan. Op de vraag hoe 12 april 1961 verliep antwoordt Martien prompt: “Eerst de koeien melken en toen het ‘goei pak’ aan. Om tien uur op het gemeentehuis en om halfelf in de kerk trouwen. Om de koeien ’s avonds te melken hadden we toch maar een knecht ingehuurd.”

“De eerste elf jaar hebben we nog op de boerderij van mijn ouders aan de Liempdseweg gewoond, dat was toen nog Hulst C 135. Samen met mijn ouders hadden we een klein gemengd boerenbedrijf. We hadden acht tot tien koeien, wat varkens en kippen. Daarnaast teelden we ook nog wat groenten. Dat hebben we tot 1972 gedaan, toen zijn we hier naar Eerschot verhuisd”, vertelt Martien. Mien die vult haar man aan: “dat tuinieren zit er nog steeds in hoor. We hebben een volkstuin en daar is Martien elke dag te vinden”.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Martien en MIen van der Velden- van Geffen zijn 60 jaar getrouwd