Fiona van Boxtel
Fiona van Boxtel Foto:

Rooi betekent voor mij…

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Sint-Oedenrode heeft een bepaalde aantrekkingskracht. De meeste mensen die je spreekt, wonen hier heel graag. Ook mensen van buiten Sint-Oedenrode hebben er vaak een speciale band mee. Een oproep resulteerde in meerdere reacties van mensen die graag willen vertellen wat dit dorp voor hen betekent. In de derde aflevering komt Fiona van Boxtel aan het woord. Zij vertelt over de bijzondere manier waarop ze Rooi is binnengekomen.

“In de zomer van 2014 heb ik mijn studententijd afgesloten met een prachtige 21-daagse groepsreis door Zuid-Afrika. Tijdens deze groepsreis heb ik Jeroen leren kennen; een echte Brabander, geboren en getogen in Sint-Oedenrode. In Zuid-Afrika trokken we veel samen op, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Al vanaf het begin van de reis hadden we een klik en was het heel gezellig, al moest ik wel even wennen aan zijn Brabantse dialect. Ik heb gestudeerd in Breda, dus het Brabants was mij niet helemaal vreemd, maar het dialect in Sint-Oedenrode was toch even andere koek. Tijdens de reis heb ik heel vaak gevraagd: “Sorry, wat zeg je? Ik versta je niet”. Kort na de reis door Zuid-Afrika kregen we een relatie en had ik mijn vuurdoop tijdens de Rooise Kermis. Twee jaar lang hebben we een lange afstandsrelatie gehad tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Sint-Oedenrode en zagen we elkaar alleen in het weekend. Daar moest verandering in komen. Toen het onderwerp ‘samenwonen’ aan de orde kwam, werd duidelijk dat Jeroen zijn mooie dorp niet zou verlaten. Ik vond dat niet zo erg. Ik was net afgestudeerd en had toen nog geen vaste baan. Inmiddels woon ik vier jaar in Rooi, heb ik een vaste baan bij een mooi bedrijf in Son en Breugel, zijn Jeroen en ik getrouwd, hebben we na Zuid-Afrika nog meer mooie verre reizen mogen maken en zijn we nu in verwachting van ons eerste kindje!”

Lees het complete verhaal woensdag in DeMooiRooiKrant!

Wil jij ook je verhaal kwijt? Ben je uit Rooi vertrokken en mis je het dorp? Of ben je hier juist komen wonen en wil je daar over vertellen? We horen het verhaal graag! Mail naar redactie@demooirooikrant.nl