Het hele gezin op de foto!
Het hele gezin op de foto! Foto:

“Eigenlijk zaten we in de ‘goede’ hoek van Spanje”

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – Even ontspannen in het buitenland is dit jaar anders dan andere jaren. Het coronavirus verspreidde zich wereldwijd. Het ene land ontvangt toeristen met open armen, terwijl een ander nog voorzichtig is. Die voorzichtigheid neemt inmiddels weer flink toe door het toenemende aantal besmettingen. Hoe is het om op vakantie te gaan in deze tijd? En waar gaan Rooienaren heen? Mirjam van den Hurk genoot samen met haar man en drie kinderen in Altea, een gemeente in Spanje.

Normaal gesproken vertoeft het gezin Van den Hurk in een resort in Turkije. Nu Fleur, Mirjams jongste dochter, wat ouder is, zijn ze gaan kijken naar een andere bestemming. In januari boekten zij een vakantie naar Altea. “We dachten: laten we daar eens gaan kijken. Het leek ons leuk om een ergens anders heen te gaan. Nu met het virus zijn we heel blij met deze keuze, want de vakantie naar Turkije was niet door gegaan”, vertelt Mirjam.

Hadden de Rooienaren veel te maken met maatregelen tegen het coronavirus? “In het vliegtuig natuurlijk wel,” gaat ze verder, “We moesten vanaf Eindhoven tot en met het vliegveld in Alicante het mondkapje ophouden. Een mondkapje belemmert wel, maar het is ook respect naar een ander. We vonden het allemaal prima.” Aangezien de regels weer aangescherpt worden in Spanje moesten ze de laatste dag verplicht een mondkapje dragen. Het gezin vond de vakantie heerlijk. Ze verbleven in een appartement met zwembad, waardoor ze zich vrij konden bewegen. “Eigenlijk zaten we in de ‘goede’ hoek van Spanje. Ik begreep op de laatste dag dat Barcelona opnieuw is geraakt en dat het daar in lockdown ging.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant