Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Volgende Ollander legt bouwplannen op tafel

Woningbouw Woningbouw

Olland - Dat er in Olland gebouwd moet worden is iedereen in het dorp met elkaar eens. De leefbaarheid zakt zienderogen weg, omdat grote bouwprojecten al jaren niet zijn gerealiseerd. Dat terwijl er genoeg plannen op tafel liggen, voornamelijk van Ollanders. Antoon van den Hurk is de volgende met een concreet bouwplan. De ondernemer wil 29 vrijstaande starterswoningen realiseren aan de Roest. Dorpsraadvoorzitter Ad van der Heijden is content met het initiatief, maar rekent zich door zijn ervaringen nog lang niet rijk.

Als iemand weet hoe het gesteld is met de leefbaarheid in Olland, dan is het Van der Heijden wel. Hij ziet met lede ogen aan hoe jonge mensen uit het dorp wegtrekken. De school brengt nog maar 69 leerlingen op de been en dat worden er ieder jaar minder. Ook de sportclubs, muziekverenigingen en de Loop’r hebben het zwaar. “Er moet echt gebouwd gaan worden, anders is de ramp niet te overzien. Ik praat dan over zeker honderd woningen”, is de voorzitter duidelijk.

Hij twijfelt niet aan de bereidwilligheid van de gemeente. Integendeel, de gesprekken zijn constructief en Van der Heijden merkt dat de wethouders en de ambtenaren vooruit willen. “Er is bereidheid, maar ze zijn gevangen in regels en bureaucratie. Vanuit de politiek ontbreekt helaas daadkracht en lef. Daarmee zou een doorbraak geforceerd kunnen worden.” 

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week