Een van de projecten van Toon.
Een van de projecten van Toon.

Smakelijke aanmeldingen Roois BBQ Kampioenschap

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – Vanaf dag 1 komen er aanmeldingen binnen voor het Roois BBQ Kampioenschap. Ook gisteren en eergisteren werden foto’s en tekst doorgestuurd naar de MooiRooi Hotline (06-89970555). Wat dacht u van deze… Toon Lathouwers. Een echte BBQ-hobbyist. Of is het meer een professional te noemen. Hoe dan ook, het zal vast en zeker smaken en net als de andere inzendingen maakt ook Toon kans op de finale die in juli wordt gehouden. Lees hier voor meer informatie over het kampioenschap >>

De inzending van Toon:
Vorige week woensdag kreeg ik al vroeg op de dag een appje over deze wedstrijd en of we hier aan mee gaan doen, ik las jullie artikel en dacht meteen, Hey das vet!! Met wat vrienden, waarvan Frits zich ook al had opgegeven, bbq’en we regelmatig bij elkaar en leggen we ‘de gril’ steeds hoger en is de tijd van koude schotel, stokbrood en een worstje al lang achter ons. Zo maakte ik pas nog een gerecht met Buikspek die al 9 dagen van te voren in de pekel gezet wordt en na zeven dagen mag hij dan nog twee dagen drogen in de koelkast. Klaar om vier uur lang de bbq op te gaan. "Low and Slow", de buitenkant wordt dan lekker knapperig en het vlees wordt zo mals dat het net is als of er een engeltje over je... (je weet wel)

Het mooiste vind ik om iets te bereiden wat een paar uur op de BBQ mag liggen en is het een sport om de temperatuur zolang op de juiste hoogte te houden. Zo maakte ik een paar weken geleden een SHORT-RIB die acht uurtjes moest garen op een temperatuur van 115 graden met een rub van alleen grof zeezout en zwarte peper. Hoe langer hij er op lag, hoe meer dat de ribs tevoorschijn kwamen.

Eenmaal klaar werd het geserveerd met Mexican Street Corn Salad en Carrot Slaw.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Toon Lathouwers laat één van zijn creaties zien.