Logo mooirooi.nl
Een foto in de zaak.   | Fotonummer: 2c3e24
Een foto in de zaak. (Foto: Jos van Nunen)
Human interest

De ultieme slagerij, een droom die uitkwam

  Human Interest

Sint-Oedenrode - We gaan in deze serie de baan op om Rooienaren te interviewen over hun beroep. Vorige week lazen we het artikel over nagelstyliste en manager/opleider Renate Wijnen. Dit keer een klassiek ambacht, dat van slager. 

Traiteur-Slagerij Verheijen, al meer dan tachtig jaar een begrip in Sint-Oedenrode en omstreken. Met liefde voor het vak en gevoel voor traditie zorgen ze dagelijks voor het lekkerste vlees en heerlijke verse gerechten uit eigen keuken. Voor veel mensen is een bezoek aan de winkel een vast onderdeel van het rondje boodschappen doen met voor de kleinste bezoekers een heerlijk plakje boterhamworst. Elke dag weer ligt het vlees in de vitrine klaar, maar wat gebeurt er achter de schermen voordat dit zover is?

Door: Caroline van der Linden

Christian Verheijen (49 jaar), geboren in Horst waar hij dertig jaar woonde, slager en eigenaar van de winkel vertelt mij over zijn passie. "Toen ik klaar was met de lagere school, wist ik al direct dat ik slager wilde worden. Mijn vader had geen eigen slagerij, maar werkte wel met vlees. Hij was manager van de vleesafdeling van zo'n vijfentwintig supermarkten in Nederland. Hij bezocht deze afdelingen om te beoordelen. Voordat hij dit deed was hij ook vakmanslager. Toen ik 14 was ging ik al alleen met de trein naar Eindhoven. Naar de School voor Konsumptieve Beroepen, het SKB,  wat tegenwoordig De Rooi Pannen heet, want daar hadden ze een vleesafdeling. Ik kon mijn boekentas amper dragen. Ik was nog zo'n klein mannetje. Hierna ging ik naar de slagersschool, een zesjarige opleiding die ik door mijn voortraject in vijf jaar kon afronden. Ik was destijds op twintigjarige leeftijd de jongste slager van Nederland. Ik werkte een tiental jaren bij een slager in Horst, maar had altijd al de ambitie om ooit een eigen slagerij te runnen. Mijn vrouw Henriëtte werkte destijds bij een notariskantoor en we kregen ons eerste kind. Via connecties in de slagerswereld wist ik dat slagerij van Kasteren het filiaal in de Heuvelgalerij in Eindhoven wilde verkopen. Ze boden het te koop aan, maar dat wilden wij niet. Wij wilden dolgraag de winkel in Sint-Oedenrode, maar dat was toen geen optie. Een paar jaar later belden ze of we nog interesse hadden. We gingen praten en we waren er snel uit. Per 1 januari 2001 hebben we de slagerij overgenomen. Het was een droom die uitkwam. Voor ons was dit de ultieme slagerij, één van de beste van Zuid-Nederland. Een mooie grote kwaliteitsslagerij met goede vakmensen in een bourgondische omgeving. We zijn toen direct verhuisd om boven de slagerij te gaan wonen. Negen jaar hebben we nog bewust onder de naam Van Kasteren gewerkt. Er moest een goede reden zijn om van naam te veranderen. We moesten onszelf eerst waarmaken. In 2009 hebben we de winkel verbouwd en gingen we over op Traiteur-Slagerij Verheijen. Op dit moment werken hier ruim twintig mensen. Veel personeelsleden van destijds zijn hier inmiddels al ruim dertig jaar in dienst.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!