Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: d3b697
Foto:
Human interest

Mari Rijkers alsnog gehuldigd

  Human Interest

Nijnsel - Mari Rijkers is dit jaar maar liefst 55 jaar lid van VV Nijnsel / TVE Reclame. Met de afgelopen nieuwjaarsreceptie zijn zoals de traditie wil alle jubilarissen gehuldigd. De gezondheid van Mari vertoont echter al langer wat haperingen zodat hij deze feestelijke huldiging niet aanwezig kon zijn.

En dat kun je maar één ding doen: je zoekt Mari zelf op. En dat gebeurde afgelopen donderdagmiddag aan de Jasmijnstraat. Jeroen van de Sande en Lambert Verhoeven zochten hem thuis op en zij kwamen natuurlijk niet met lege handen: vanzelfsprekend met de zilveren jubileumspeld, een mooie teamfoto van de 'vroegere veteranen' met Mari en tot slot een bos bloemen voor gastvrouw Mia. De koffie was bruin en al snel kwamen we op de verdiensten van Mari uit en dat was best een lange lijst. Mia: 'Hij is begonnen als jeugdtrainer en hij werd destijds overgehaald om van Schijndel naar Nijnsel te komen.' Het had iets te maken met Jansen de Wit, de voormalige textielfabriek die destijds in Schijndel de dienst uitmaakte, zowel in het dorp als bij de lokale voetbalclub en dat viel niet voor iedereen gunstig uit. En vervolgens regen de taken van Mari zich aaneen, dus van jeugdtrainer tot voor kort lid van de Maandagmiddagploeg. 'De dugouts zijn nog nooit zo schoon geweest,' zo vervolgde zijn vrouw. Ook was hij jarenlang actief als scheidsrechter.
Mari genoot van de aandacht en VV Nijnsel / TVE Reclame is deze clubman dankbaar dat hij zo lang een bijdrage heeft geleverd aan de continuïteit van de club. Ze namen afscheid met de afspraak dat ze in 2025 zijn 60-jarig jubileum vieren. De kleinzoon zit inmiddels al op tien.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!