Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 722bb2
Human Interest

Al 38 jaar in het grote New York

  Human Interest

Sint-Oedenrode - Mia van de Ven is inmiddels 79 jaar en woont al 38 jaar in New York. 'The city that never sleeps'. "Dat is wel waar hoor, er is altijd wat te beleven. Maar nadat ik een tijd in het centrum van Manhattan heb gewoond wilde ik toch wat meer ruimte. Dat ben je gewend vanuit Rooi hé. Ik ben toen in een buitenwijk gaan wonen, Hartsdale, en dat bevalt me nog steeds prima."

Mia vertrok 38 jaar geleden naar de grote stad. Toch is zij het Rooise accent nog steeds niet verleerd en de Rooise mensen niet vergeten. "Vroeger belden we één keer per maand, dat was anders veel te duur. Tegenwoordig gaat dat natuurlijk allemaal veel makkelijker. Via de mail en internet. Toch was ik dit avontuur nooit aangegaan als ik zou weten dat ik niet meer terug zou kunnen. Ik heb altijd in mijn achterhoofd gehad dat ik terug zou kunnen gaan als het me niet zou bevallen. Dat was vroeger voor de mensen die naar Australië of Canada vertrokken wel anders, die gingen echt weg met het idee nooit meer terug te komen."

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant 

Reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u vertrouwen in RutteIII?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>