Een rondleiding voor de cursus.
Een rondleiding voor de cursus. Foto: Hans van den Wijngaard

Cursus Rooilogie dit voorjaar weer van start

Historie

Sint-Oedenrode - Stichting Rooilogie is inmiddels wel een begrip in Sint-Oedenrode. Met de cursus die de stichting organiseert, kun je op een afwisselende manier kennis maken met de geschiedenis, cultuur, stedenbouw, landschap en natuur van Rooi. In zes bijeenkomsten komen al deze onderwerpen voorbij.

Die worden ingeleid door kundige docenten: Albert Latijnhouwers en Hans Heunks (geschiedkundige wandeling door Sint-Oedenrode), Ad van Acht (Politieke historie), Sjef van Griensven (Stedenbouwkundige ontwikkeling Rooi), Floris Alkemade (Het geheugen van het landschap), Antoon Buiting (Cultuur en gebruiken van Rooi), Henri van Weert en Peter Verkuijlen (morfologie, flora en fauna, een wandeling door het Dommeldal). Bijzonder aan de cursus is ook dat elk onderdeel op een andere locatie wordt gegeven: Oude Raadhuis, bestuurscentrum Dommelrode, Oude postkantoor, Knoptoren, Bindhoeve en Hoeve Strobol in Nijnsel. Kortom een cursus vol variatie.

Heeft u belangstelling voor deze meer dan interessante cursus? Kijk dan op www.Rooilogie.nl. U kunt zich ook via de site opgeven. Bellen kan ook: Gloria van der Staak (06-15686661). Voor de voorjaarscursus van 2023 zijn er nog een paar plaatsen vrij.