Jan Kemps, oprichter van Gezondheld.
Jan Kemps, oprichter van Gezondheld.

Met Gezondheld bouwen aan vitale organisatie

Gezondheid Gezondheid

Sint-Oedenrode - Iedereen wil zich gezond voelen en lekker in zijn vel zitten. Helaas krijgt niet iedereen dit voor elkaar. Voor deze mensen staat Jan Kemps klaar. Met zijn nieuwe onderneming, genaamd Gezondheld, helpt hij organisaties bij het verbeteren van de vitaliteit en mentale- en fysieke gezondheid van haar medewerkers. 

Het idee van Gezondheld is volgens Kemps ontstaan tijdens zijn werk als fysiotherapeut: “Toen ik er een jaar of negen à tien werkte, kreeg ik het gevoel dat ik iets anders wilde gaan doen. Bij ons kwamen er veel mensen met allerlei chronische klachten, vaak gerelateerd aan factoren zoals levensstijl en werk-privébalans. Gaandeweg kwam ik er steeds meer achter dat mentale factoren, zoals aanhoudende stress een grote invloed hebben op je fysieke gestel. Als je constant wordt blootgesteld aan stress, dan gaat je lijf daar uiteindelijk op reageren. Hierdoor werd ik steeds meer geïnteresseerd in het achterhalen van de oorzaken van deze klachten en met name in wat ik nog meer kon doen om ze te verhelpen, buiten alleen fysiotherapie om.”

Een jaar geleden is Kemps begonnen met het uitwerken van het idee: “Ik kreeg hierbij hulp van een bekende, die me kon helpen met het concretiseren van het idee, want ik wist dat ik iets met leefstijl en vitaliteit wilde doen, maar niet precies wat. Het moest iets gaan worden in het teken van meer uit je gezondheid halen en het moest met de huidige ontwikkelingen meegaan, dus ook met E-health.” Het bedrijf is nog in de opstartfase: “De site en het platform zijn net live, daarom ben ik nu vooral aan het werken aan bekendheid. Het netwerk dat ik als docent binnen Fontys heb, helpt hier ontzettend goed bij. Op dit moment wil ik de modules apart uitzetten bij geïnteresseerden en zoek ik nog één organisatie waar ik een pilot zou kunnen draaien.” Als alles meezit, zal de pilotfase na de zomervakantie klaar zijn.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant