Boschvoort.
Boschvoort. Foto: Henri van Hoorn

Boschvoort verwelkomt woensdag de eerste vluchtelingen

Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode - Vanaf woensdag 7 juni worden er op locatie Boschvoort in gemeente Meierijstad twaalf alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv) opgevangen. Het ecologische onderzoek, naar aanleiding van de vondst van de dassenburcht, loopt nog. Vanwege de vele amv die in ons land opgevangen moeten worden, gaat de locatie toch nu al in gebruik genomen worden met een voorlopig kleine groep van 12 amv. 

De eerste periode zal in het teken staan van rust. De amv hebben een turbulente periode achter de rug. Voogden van Nidos en medewerkers van het COA begeleiden hen. Er zullen diverse voorlichtingen en activiteiten georganiseerd worden.

Wanneer het ecologisch onderzoek afgerond is, besluiten gemeente en COA hoe verder. Vooralsnog zetten ze er samen op in dat het COA na afronding van het onderzoek maximaal vijftig amv opvangt. Wanneer er uitgebreid kan worden met nieuwe chalets op het terrein kunnen er tachtig amv gehuisvest worden. Na een jaar gaan de amv weg van deze locatie en zal de locatie (in fase 3) gaan fungeren als een ROL (regionale opvanglocatie) voor maximaal honderdtwintig asielzoekers. Vanaf dat moment worden er volwassenen en gezinnen opgevangen.