De organisatie van Pop & Colour.
De organisatie van Pop & Colour. Foto: Jos van Nunen 2024

Pop & Colour Festival groeit door

Evenementen

Sint-Oedenrode - Zaterdag 15 en zondag 16 juni is Streekpark Kienehoef in Sint-Oedenrode weer het decor van het jaarlijkse Pop & Colour Festival. Dit vrolijke festival is een uniek platform voor lokaal muzikaal talent in ontwikkeling en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bruisende ontmoetingsplek voor jong en oud. Dit jaar groeit het festival door, met o.a. een uitbreiding van het festivalprogramma op de zaterdagavond en een upgrade van het festivalterrein.

De drijvende kracht achter Pop & Colour Festival is een uniek samenwerkingsverband. Phoenix Cultuur, Pop &Co Bandcoaching, Stichting Streekpark Kienehoef en De Helden van Kien brengen talentontwikkeling en kunsteducatie in Meierijstad samen met ultiem genieten in het prachtige Park Kienehoef. Het jaarlijks terugkerend festival wordt inmiddels breed gedragen en ook door gemeente Meierijstad zeer gewaardeerd Dit resulteerde onlangs in een mooie verhoging van de bestaande subsidie. Hierdoor kan het festival ook komende jaren verder met haar missie: Een écht podium bieden aan lokaal muzikaal talent in ontwikkeling en kunst en cultuur als inspiratiebron voor iedereen toegankelijk maken.

De komende editie zal het festivalterrein een boost krijgen met o.a. een eventshelter over de bar, wat schuilmogelijkheden biedt bij warm of nat weer. Dit voorjaar zullen er enkele groene aanpassingen gedaan worden aan het park, o.a. de aanleg van een wadi, die de inspiratie zijn voor een andere ‘look’ van het festivalterrein. Ook het programma biedt volop inspiratie. De zaterdagavond zit vol verrassende en uiteenlopende optredens van zowel aanstormende als meer gevestigde artiesten. Op de zondag bezetten de Pop & Co bands het hoofdpodium met daaromheen de festivalmarkt vol creativiteit en (kinder) activiteiten. Op het Heldenpodium aan het water is een mix van zang, dans, theater en muziek van verengingen en ook individuele optredens. En natuurlijk is er overal op het terrein ruimte om lekker te genieten op het terras of in het gras met een hapje of drankje. Als kers op taart zal het festival worden afgesloten door een spetterend optreden van Pop & co talenten met een nationaal bekende artiest.

Pop & Colour Festival is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Aanmelden voor de creatieve festivalmarkt is nog mogelijk via mailadres festival@streekparkkienehoef.nl 

Kijk voor meer informatie www.popencolour.nl www.facebook.com/popencolour instagram #popencolour.