Doorgaans doen duizenden mensen mee.
Doorgaans doen duizenden mensen mee. Foto: Frans Mabesoone

Inschrijving Rooi Fietst geopend

Evenementen

Sint-Oedenrode - Natuurlijk is er ook dit jaar weer een Rooise fietsvierdaagse. Doet u ook (weer) mee? Het belooft opnieuw een gezellige happening te worden. De twaalfde editie van Rooi Fietst wordt dit jaar gehouden van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juli. Evenals vorige jaren is horecapaviljoen de Helden van Kien de start- en finishlocatie.

Diverse vrijwilligers zijn al maanden hard aan het werk om het altijd drukbezochte evenement goed te organiseren. En de voorbereidingen gaan voorspoedig. Ook dit jaar kan Rooi Fietst weer rekenen op een groot team van enthousiaste vrijwilligers. Zij worden bijvoorbeeld ingezet om de routes uit te pijlen, de stempelplaatsen te bemensen, het parkeren of de inschrijvingen te regelen. Dankzij hun inzet kunt u als deelnemer straks weer onbezorgd genieten van vier prachtige routes. Bij Rooi Fietst staat ‘samen genieten’ centraal: het gaat om gezellig samen in beweging zijn, samen genieten van de mooie omgeving en je af en toe laten verwennen op het terras van een stempelplaats.
Er zijn weer vier mooie routes uitgezet. Zoals gebruikelijk kunt u als deelnemer dagelijks kiezen uit drie afstanden: 30, 45 en 60 kilometer. Alle routes worden in deze periode nog door diverse mensen nagereden en gecontroleerd. Kleine onvolkomenheden worden uit de beschrijvingen gehaald. Al is zo’n papieren routebeschrijving tijdens de vierdaagse niet nodig. De routes worden altijd duidelijk uitgepijld, zodat iedereen zorgeloos kan genieten van een mooie fietsdag.
Inmiddels is ook het online inschrijven geopend. U kunt zich dus nu al aanmelden. Als u zich online aanmeldt geldt er een korting en zijn de kosten voor het meedoen € 5,- per dag of € 12,- voor alle vier de dagen.

De vrijwilligers van Rooi Fietst hebben er weer zin in en zien ernaar uit u in juli te mogen begroeten. Heeft u er ook zin in? Ga dan snel naar www.RooiFietst.nl/deelname en meld u aan voor de gezelligste fietsvierdaagse van Brabant.