De pijlen liggen al klaar.
De pijlen liggen al klaar. Foto: Picasa

Rooi Fietst draait warm

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode - Op 19 juli begint de Rooise Fietsvierdaagse. Natuurlijk, dat duurt nog even, maar achter de schermen wordt er al maanden hard gewerkt door een groep vrijwilligers om deze gezellige en altijd drukbezochte happening goed te organiseren.

Niets wordt aan het toeval overgelaten. De nieuwe voorzitter Ad van Kaathoven, die het stokje van zijn voorganger Rien Voets heeft overgenomen, vertelt: ‘Eigenlijk zijn we het hele jaar door met Rooi Fietst bezig. Natuurlijk hebben we inmiddels tien jaar ervaring en liggen er goede draaiboeken, maar ondanks dat is er altijd genoeg te doen. Zeker de laatste maanden voor de Fietsvierdaagse, dan worden alle puntjes op alle i’s gezet. Gelukkig kunnen we altijd rekenen op heel veel enthousiaste en vaak ook ervaren vrijwilligers.”

Wat dit jaar zo bijzonder maakt? “Nou, we kunnen weer helemaal los! Er gelden geen beperkende maatregelen meer. We hopen op en verwachten een groot aantal deelnemers. Nu kunnen we de deelnemers ook weer echt laten genieten van de Brabantse gastvrijheid en van onze mooie start- en finishlocatie, De Helden van Kien. En we kunnen bijvoorbeeld na afloop een gezellig feestje bouwen, met muzikale omlijsting.”
Wat er allemaal moest gebeuren? “Er zijn vier prachtige routes gemaakt, die worden nu allemaal nog een laatste keer gecontroleerd. De routebeschrijvingen zijn nagenoeg klaar, met de diverse stempelposten zijn afspraken gemaakt. De uitpijlers hebben zich ook al voorbereid op de trajecten die onder hun verantwoording vallen. De laatste hand wordt nu gelegd aan het regelen van diverse materialen, zoals linten, afzettingen en extra borden. Daarnaast zijn er mensen bezig die zorgen dat het online inschrijven en het scannen van de startbewijzen goed verloopt. Er zijn afspraken gemaakt met gemeenten, met sponsors en natuurlijk met de Helden van Kien. Ook de taakverdeling voor onze vrijwilligers is geregeld. En natuurlijk speelt PR een rol, zo worden de flyers die we iedere dag uitdelen nu voorbereid.” Ad lacht: “Ja, en af en toe een nieuwsbrief of een stukje in de lokale krant, dat vinden we ook belangrijk. We willen het graag iedereen laten horen: Rooi Fietst vindt plaats van 19–22 juli. Het belooft opnieuw een prachtige en vooral gezellige week te worden. Ik zou zeggen: doe (weer) mee! Online inschrijven kan nu al, via www.rooifietst.nl. Onze vrijwilligers staan klaar om je te hartelijk welkom te heten.”