Gert-Wilm Kuijpers(links) en Joan van Hastenberg (rechts) zijn twee van de organisatoren van de Boskant Challenge
Gert-Wilm Kuijpers(links) en Joan van Hastenberg (rechts) zijn twee van de organisatoren van de Boskant Challenge Foto: Hans van den Wijngaard

Boskant Challenge, elke keer weer een andere uitdaging

Evenementen

Sint-Oedenrode – Zondagmiddag 2 juli wordt de Boskant Challenge weer gehouden. Op en rond het Ritaplein zijn dan spelletjes voor de schoolgaande jeugd van vier tot twaalf jaar. Voor de ouders is er een muziekprogramma met een open podium. Muzikanten die voor de eeuwige of de eerste roem gaan, zijn die middag van harte welkom om het publiek te vermaken met muziek.

“Het eerste idee voor de Boskant Challenge is zo’n vijftien jaar geleden ontstaan”, vertelt Gert-Wilm Kuijpers, samen met Joan Hastenberg Huub de Haas, Anneke Jacobs en Boy Claassen, zit hij in het organisatiecomité. “Het belangrijkste doel is om Boskanters en oud-Boskanters met elkaar te verbinden. Tijdens de eerste Challenge, nu al zeker zo’n tien jaar geleden was de challenge een echte fysieke uitdaging. Op het Ritaplein en door de hele Populierenlaan, was een parcours ingericht. Jong en oud konden daar laten zien wat zij nog in hun mars hadden. Later hebben we het kleinschaliger aangepakt, meer in de vorm van een zeskamp waarbij verschillende teams met elkaar de sportieve strijd aangingen. Dit jaar pakken we het net weer wat anders aan, nu hebben we een spelletjesmiddag voor de jeugd van de basisschool en een muziekprogramma voor de ouderen”.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

De Boskant Challenge is op zondag 2 juli en begint om half een en duurt tot zes uur. Bij slecht weer wordt zowel het spel- als muziekprogramma naar binnen verplaatst. Reserveer daarom deze middag vast in uw agenda. Kinderen die mee willen doen aan de Challenge, kunnen zich opgeven via het mailadres wilms.kuijp@gmail.com. Ook muzikanten en/of bands kunnen zich via dat adres aanmelden. Tot slot is de organisatie nog dringend op zoek naar mensen die willen ondersteunen bij deze dag, als u tijd en zin hebt mag u ook een mailtje sturen.