De locatie was voor de heren perfect.
De locatie was voor de heren perfect. Foto: Jeroen van de Sande

Roois BBQ Kampioen 2020 is…

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode – Dat verklappen we nog niet! Eind deze week komt een aftermovie online op www.mooirooi.nl. Daarin wordt bekend gemaakt wie er vandoor is gegaan met deze prestigieuze titel én de bokaal. Geconcentreerd, creatief en met een passie voor kolen, vuur en vlees lieten de finalisten afgelopen dinsdagavond de jury watertanden. Zij hadden de moeilijke taak om een winnaar aan te wijzen.

Gastheer was Wim Vink van Barbecueplein. Achter zijn winkel heeft hij een idyllische plek. In dit geval precies groot genoeg om de finale een plek te bieden. Publiek was niet welkom door de tijd waarin we leven, maar nu al gaan stemmen op om volgend jaar een evenement te koppelen aan het Roois BBQ Kampioenschap. De eerste variant viel namelijk erg goed in de smaak.

Zet vers-ondernemers als Alexander Bekkers, Ralf Dirven, Christian Verheijen, Gerald Kluijtmans, Wouter en Jonathan van Visdirect (de viskraam op de Kienehoef en Rooise Markt), en een fijnproever vanuit de Keurslagerij aan tafel en je maakt een finalist hoe dan ook zenuwachtig. Deze mannen zaten als jury klaar om een oordeel te vellen. Waren de deelnemers ook zenuwachtig? Achteraf gaven ze toe dat er best wat druk op stond, maar tijdens het koken was het niet aan ze te zien. Rustig en gecontroleerd laveerden ze van barbecue naar tafel, soms een snelle (soms een lange) blik in het aantekeningenboek. Alle drie hadden ze een uitgewerkt plan naast de barbecue liggen. Zondag al kregen ze een verspakket om zich voor te bereiden, met de opdracht zoveel als mogelijk daaruit te gebruiken. Volop groente en fruit van Ad de Bever en Joyce, een zeebaars van Visdirect, brood van Bekkers, een Bavette van Traiteur-Slagerij Verheijen en een Picanha van Keurslagerij Kluijtmans. Als verrassing kregen ze van Gerald Kluijtmans nog een pondje gehakt. Uiteindelijk wist daar alleen Frits Stehmann nog iets van te maken. Toon Lathouwers en Bart de Wert en Frank Kapteijns kwamen daar niet meer aan toe. Hoe dan ook werkten ze zich allemaal in het zweet op de Primo-grill barbecues, beschikbaar gesteld door Barbecueplein…

Lees volgende week meer in DeMooiRooiKrant en houdt deze website in de gaten voor de aftermovie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding