Afbeelding
Foto:

Veel inzendingen voor expositie Jan Sonnemans

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - In november 2022 plaatste het Roois Kultuur Kontakt een oproep in DeMooiRooiKrant: het RKK wilde een tentoonstelling organiseren in het kader van het 80e geboortejaar van Jan Sonnemans. De tentoonstelling zou bestaan uit werken van Sonnemans in bezit van particulieren. Mensen die thuis een Sonnemans bezitten konden reageren.

De reactie was overweldigend. Voor de werkgroep tentoonstellingen was het een zware klus om een keuze te maken. Er meldden zich maar liefst 75 mensen aan die tijdelijk hun Sonnemans uit wilden lenen. Maar er konden maar maximaal 55 werken een plekje krijgen in de expositie.

De selectie is toch gelukt. Het resultaat is te zien in Cultureel Centrum Mariëndael van zondag 5 maart tot en met 5 april tijdens de openingstijden van Mariëndael. Het RKK wil iedereen die gereageerd heeft van harte bedanken. 

De opening van deze expositie is op zondag 5 maart om 15.00 uur in Mariëndael. Hierbij is iedereen van harte welkom. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Hanneke van de Velden en Carla van de Wetering . Zij zullen worden begeleid door Kiny Hinlopen op de vleugel.

Tegelijkertijd is in het Jan Heestershuis in Schijndel ook een tentoonstelling te zien met werken van Sonnemans. Deze tentoonstelling bevat werken uit de privécollectie van Jans vrouw Ricky en loopt tot en met 27 mei 2023.

Een van Jan Sonnemans werken