Het atelier waar Sonnemans in werkte.
Het atelier waar Sonnemans in werkte.

Medewerking gevraagd voor tentoonstelling Jan Sonnemans

Cultuur

Sint-Oedenrode - Jan Sonnemans is een van de meest bekende en gewaardeerde kunstenaars die Sint-Oedenrode heeft gekend. Zijn karakteristieke en vaak kleurrijke werk spreekt veel mensen aan. Er zijn daarom ook veel mensen die een schilderij van hem in hun bezit hebben. Het Roois Kultuur Kontakt (RKK) is voornemens om in februari 2023 een expositie in te richten van deze plaatselijke kunstenaar. Dit naar aanleiding van zijn 80e geboortedag. De expositie zal plaatsvinden in Cultureel Educatief Centrum Mariëndael.

Voor deze expositie willen wij graag uw medewerking vragen. Heeft u een werk of misschien enkele werken van Jan Sonnemans in uw bezit? Dan hopen we dat u dit tijdelijk uit wilt lenen aan het Roois Kultuur Kontakt. Om zo bij te dragen aan een prachtige overzichtstentoonstelling met werk dat tot nu toe vaak op de achtergrond of ‘verborgen’ is gebleven.
Wilt u meedoen? Dan kunt dit melden bij Lia Bekkers, coördinator exposities RKK, via een e-mail naar liabekkers@live.nl. Graag ontvangen we bij uw bericht wat nadere informatie over het werk dat u eventueel wilt uitlenen, zoals een foto van het schilderij en het jaartal waarin het gemaakt is. Ook een korte toelichting op het werk en/of wat u aanspreekt in dit werk, stellen we zeer op prijs.
Het RKK hoopt zo – samen met u – een verrassende en diverse expositie te kunnen samenstellen. Een tentoonstelling die alle dorpsgenoten en kunstliefhebbers zal aanspreken. Een tentoonstelling als eerbetoon aan deze bijzondere kunstenaar. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Voor eventuele vragen kunt u bellen naar 06-53348357. U kunt zich aanmelden tot 12 december 2022.