Adri bij enkele van zijn werken.
Adri bij enkele van zijn werken.

Expositie Adri Frigge in Mariëndael

Cultuur

Sint-Oedenrode - Het Roois Kultuur Kontakt (RKK) opent op zondag 11 september het culturele seizoen met een bijzondere expositie. Het bereiken van de 75-jarige leeftijd van Adri Frigge en het feit dat hij al 50 jaar woonachtig is in Sint-Oedenrode vormen de aanleiding voor deze tentoonstelling.

Speciaal hiervoor is Adri aan de slag gegaan met nieuw werk waarvan Sint-Oedenrode als zijn woonplaats het thema vormt. Hoe zeer Frigge met zijn woonplaats verbonden is blijkt niet alleen uit deze expositie; recent schonk hij zijn versie van het laatste avondmaal aan de Martinuskerk in het hart van het dorp.

Het RKK exposeerde het werk van Adri al eerder waarbij de constanten in zijn werk steeds vanuit een nieuw perspectief tot uiting zijn gekomen. Het schetsmatig werken en de kunst van het weglaten zijn duidelijke kenmerken van zijn werk. Muziek blijft voor hem een belangrijke inspiratiebron. Zelf is hij geen onverdienstelijk pianist. Afgelopen seizoen trad hij bij het RKK nog op in het concert Schaduw noch Prooi. Ook bij de opening van zijn expositie gaat hij piano spelen: samen met Ruud Bouman vertolkt hij de Four Movements van Philip Glass.

De opening vindt plaats op zondag 11 september om 15.00 uur in Cultureel Centrum Mariëndael waarbij iedereen van harte welkom is. Op 28 september aanstaande organiseert het RKK in samenwerking met Senior-Rooi een meet en greet met de kunstenaar. Nadere informatie over tijdstip en aanmelding volgt.