Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Met de (klein)kinderen naar Peter en de wolf…

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Op zondag 3 juli om 16.00 uur speelt de jonge, getalenteerde organist en pianist Alexander de Bie o.a. dit mooie sprookje in onze Rooise Martinuskerk op het Smitsorgel. De 21-jarige organist heeft al veel prijzen gewonnen en hij is bekend van o.a. zijn optreden in ‘Podium Witteman’. Alexander studeert in Wenen en komt speciaal voor ons naar Sint – Oedenrode. Dat Alexander de Bie dit stuk op ons Smitsorgel speelt is heel bijzonder.

‘Peter en de wolf’ is een klassiek muzikaal sprookje van Sergej Prokofjev over Peter die een wolf te slim af is. Iedereen die in het verhaal voorkomt wordt voorgesteld door een instrument. Prokofjev had daarbij de instrumenten uit een groot symfonieorkest in gedachten. Maar wij hebben in Rooi natuurlijk ons Smitorgel! Met de verschillende registers en geluiden die daaruit kunnen komen gaat het ook prima. Het vogeltje, de eend, de kat, opa, de wolf, de jagers en natuurlijk Peter, de hoofdpersoon van ons verhaal, ze zitten allemaal in het orgel!

Behalve het sprookje, wat niet alleen gespeeld maar ook super spannend verteld wordt door Jappie, is er nog meer te doen. Er worden filmpjes gedraaid waarin te zien is hoe een kerkorgel werkt. En het is mogelijk om bij de organist te gaan kijken. Misschien speelt hij dan speciaal voor u of uw (klein)kinderen wat.

Ofschoon een kleine bijdrage voor het onderhoud van het orgel gewaardeerd wordt, is de toegang gratis. Dit wordt een onvergetelijke middag waar kinderen, ouders, opa’s en oma’s samen plezier aan kunnen beleven. Gewoon in Rooi! Mis het niet.