Harrie en Jeanneke Passier.
Harrie en Jeanneke Passier. Foto: Jos van Nunen

Rooi Vol Koren gul voor jong en oud

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Senioren opgelet, want net als de jeugd van Meierijstad wordt nu ook de groep 65-plussers in de watten gelegd.

Binnenkort start een nog jong ouderenkoor met haar eerste repetities. Dit is een van de vele koor-initiatieven die door de stichting Rooi Vol Koren wordt aangedreven. Het is ook deze stichting die de kosten op zich neemt, zodat iedereen van 65 jaar en ouder kan aansluiten zonder enige verplichting.
Het repertoire dat gezongen gaat worden is volgens dirigent Otto Verheijen afhankelijk van de keuze die de leden zullen maken. Het wordt in elk geval lichte muziek, misschien zelfs ook pop maar ook een smartlap is een optie.

Samen zingen is goed voor het welzijn van lijf en geest ongeacht de leeftijd. Daarom worden ook laagdrempelige projecten opgestart voor alle leeftijdsgroepen. Mensen zeggen vaak “ik kan helemaal niet zingen”, maar deze uitspraak is van geen belang als je in een koor zingt. Een koor bestaat niet uit superzangers en -zangeressen. Nee, in een koor gaat het er om wat je samen aan klanken kunt maken. Het is al vaak bewezen dat na de eerste koorervaring de verrassing groot is van menigeen die het probeerde. Dus ouderen van Rooi en omgeving: gewoon eens een keer proeven, dan weet je ook pas hoe het smaakt. En hoe groter het koor des te mooier de klank.

De eerste repetitie zal nog in mei worden gehouden. Telkens op maandagmorgen en de locatie is zaal Maas en Dieze in Odendael. De eerste aanmeldingen zijn binnen en men staat al te trappelen. Meld je ook aan als je 65 of ouder bent, het kan heel eenvoudig op de website: www.rooivolkoren.nl onder de knop ‘Aanmelden’. Bellen mag ook naar Harry of Jeanneke Passier 0413-472662.