Ans Aerts
Ans Aerts

KiKa centraal in Creatief Rooi

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Naast de nieuwe exposities van creatieve Rooienaren staat in de maand november het kinderkankerfonds KiKa centraal in Ontmoetingscentrum Creatief Rooi. Maandag 1 november wordt een speciale expositie ingericht, die naast het verstrekken van informatie ook tot doel heeft om het fonds financieel te ondersteunen. Hiervoor hebben de haakdames Gerrie Vervoort en Lina Lunenburg de afgelopen tijd bijzondere haakwerkjes gemaakt en worden door Ans Aerts-Hellings zilveren sieraden gesmeed. Deze worden voor verkoop aangeboden. De opbrengst komt geheel ten goede van KiKa.

Gerrie Vervoort – van Gorp is geboren in Son en Breugel en woont nu in Sint-Oedenrode. Gerrie is getrouwd met Tiny Vervoort en heeft twee dochters en zes kleinkinderen. Gerrie kreeg een aantal jaren geleden darmkanker. Dat was de aanleiding om van haar hobby haken, een project voor KiKa te maken. Gerrie zou willen dat geen enkel kind in aanraking komt met kanker en wil daarom graag haar steentje bijdragen aan het onderzoek naar kanker. Gerrie krijgt hulp bij het haken van haar zusjes Annie, Leny en Anja en haar vriendinnen Lina en Wies. Eerder verliep de verkoop van de haakwerkjes via mondreclame, maar nu heeft ze een vast plekje in Ontmoetingscentrum Creatief Rooi en doet ze, samen met Ans Aerts, mee aan de KiKa-expositie in november.

Ans Aerts-Hellings komt uit Best maar voelt zich erg betrokken bij Sint-Oedenrode. In het dagelijks leven heeft Ans een kleine onderneming in de verkoop van diervoeders en daarnaast verkoopt Ans allerlei boeken en leuke hebbedingetjes voor verschillende goede doelen. Nadat Ans in contact kwam met iemand die onderzoek doet naar medicijnen tegen kinderkanker, besloot Ans het KWF Kankerfonds te steunen. Het belang van dit onderzoek werd nog versterkt toen Ans zelf kanker kreeg. Toen de Samenloop voor Hoop in Best kwam, besloot Ans haar steentje bij te dragen door oude, zilveren en gouden sieraden in te zamelen, deze om te smelten en als nieuwe unieke sieraden te verkopen voor KiKa. Ans heeft als hobby zilversmeden en volgt hiervoor lessen bij de Smeltkroes in Eindhoven. Zij maakt zilveren hangers, ringen en oorbellen. Daarnaast maakt ze zilveren klavertjes vier: een blaadje voor hoop, een blaadje voor liefde, een blaadje voor geluk en een blaadje voor geloof. Ans heeft haar sieraden de naam HOOP gegeven en wil daar mee zeggen dat je de hoop nooit moet opgeven.

De expositie en de verkoop start vanaf donderdagmiddag 4 november in Ontmoetingscentrum Creatief Rooi, Borchgrave 7 te Sint-Oedenrode. Voor meer informatie zie www.creatiefrooi.org.

Gerrie Vervoort – van Gorp