Sofie tijdens een optreden.
Sofie tijdens een optreden.

Magie van muziek: Sofie van de Ven

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - In deze rubriek interviewen we Rooise muzikanten. Dit kunnen muzikanten zijn die al een carrière achter de rug hebben, nu doorbreken of onlangs zijn begonnen met het bespelen van een instrument. We vragen waar hun passie vandaan komt, wat muziek voor hen betekent en wat hun eerste herinneringen zijn aan muziek. Deze week klimt Sofie van de Ven op de toonladder. Een fanatiek lid van het populaire jongerensensemble Leuk da ge d'r band.

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in muziek en het maken daarvan?
“Ik kom uit een muzikale familie. Mijn moeder speelde gitaar, piano en saxofoon. Verder speelden veel mensen om me heen – zoals familieleden – gitaar of een ander instrument en werd er veel gezongen. Het was voor mij vanzelfsprekend dat ik naast een sport ook iets met muziek wilde gaan doen.”

Hoe oud was je?
“Ik was geloof ik een jaar of 7/8 toen ik begonnen ben met muziek maken. Eerst een jaartje op de blokfluit, maar dat vond ik niets. Na een soort cursus waarbij je allerlei instrumenten leerde kennen en kon uitproberen, bleven er twee aantrekkelijke opties over: bariton en trombone. Uiteindelijk heb ik voor trombone gekozen. Toen ik 9 was begon ik bij het opleidingsorkest van fanfare Nos Jungit Apollo en ben ik bij 't Skrothupke muziek gaan maken. Een paar jaar geleden ben ik ook bij 'Leuk da ge d'r Band' mee gaan 'speulen'! Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze om trombone te gaan spelen, al klinkt de bariton/euphonium vaak toch ook nog wel heel verleidelijk. Soms raak ik een snaar aan op de gitaar, maar dat mag weinig naam hebben.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding