Wie worden de opvolgers?
Wie worden de opvolgers?

11-11 bal: "Op z'n Skonst"

Cultuur

Zoals de titel reeds aangeeft staat het 11-11 bal weer voor de deur. De laatste tips gaan de ronde en de speculaties over "d'n Neije" komen er achteraan. Wie worden de opvolgers van Prins Igo pap d'n urste en Adjudant Marco? Op zaterdag 14 november zal dit bekend gemaakt worden in Grand café "de Beurs".

Door: Marcel Nolle

Wederom zal dit jaar deze onthulling vooraf gegaan worden door de onthulling van de jeugdraad, Nar, jeugd adjudant en jeugdprins. De aanvang van de jeugdonthulling zal zijn om 19.00u (zaal open vanaf 18.30u) in de benedenzaal van de Beurs. Dit jaar zal de jeugd beneden blijven om de grote onthulling te volgen.
Zoals de traditie voorschrijft zal er, rond de klok van 20.00 uur, op gepaste wijze afscheid genomen worden van Prins Igo pap d'n urste en Adjudant Marco die nog een keer mogen stralen als het huidige koppel van Papgat, maar daarna toch echt het spreekwoordelijke "veld moeten ruimen" voor…. Ja voor wie??? Via de nodige plichtplegingen zal toegewerkt worden naar de onthulling van het "Neije Koppel". Na deze spanningsvolle tijd zal er wederom een "skon fist" losbarsten.
Net als vorig jaar is er door de commissie 11-11 achter de schermen veel gedaan om er wederom een "skon fist" van te maken. Na jaren wisselende thema's gebruikt te hebben om een bepaalde "swung" aan het 11-11 bal te geven, is vorig jaar gekozen om het terugkerend thema "11-11 bal op z'n Skonst" de komende jaren te hanteren. Afgelopen jaar is er op verschillende manieren een draai gegeven aan dit thema. Natuurlijk gaan we ervan uit dat deze trend zich voort zal zetten en alleen maar uitbreid.
Carnaval in Papgat is een traditioneel feest dat met zijn vele druk bezochte activiteiten niet weg te denken is in Rooi. Met dit "skon fist" wordt het officiële startschot gegeven om het carnavalsseizoen 2015/2016 in Papgat te beginnen. Het 11-11 bal is een feest georganiseerd voor en door carnavals liefhebbers. Het is dus niet alleen voor carnavalsverenigingen maar zeker ook voor de individuele carnavalsliefhebbers. Iedereen is welkom om er met z'n alle een 'skon fist' van te maken. Zaterdag 14 november in Grand café "De Beurs", toegang gratis.