Wie wordt 'de neije'?
Wie wordt 'de neije'?

Tip 5: Ze lopen niet in zeven sloten tegelijk

Cultuur

Papgat - Ik wacht nu al weken op een concrete zinvolle tip en had gehoopt dat ik deze week een tip zou krijgen in de trend van: hij heeft een bril, bruine ogen, donker haar of is hij misschien kaal? Ze hebben een blauwe, groene of een gele auto. Hij drinkt, hij rookt of toch ook weer niet. Kortom, beste Prinskeuzecommissie, geef ons een tip waarmee we iets meer duidelijkheid krijgen. Iets van: het is een dierenvriend, maar hij heeft geen hond, geen kat, maar wel een vis.

Dan de tip van deze week. Ze lopen niet in zeven sloten tegelijk. Wat geeft het eigenlijk om in zeven sloten tegelijk te lopen? Je wordt er alleen maar nat van. Het zijn dus voorzichtige personen die de kat uit de boom kijken. Ze zijn niet van gisteren en gaan altijd goed voorbereid op stap. Deze heren bereiden alles tot in de perfectie voor. De uitdrukking staat ook voor zelfstandigheid en geeft aan dat de heren goed op zich zelf kunnen passen. Wordt hier misschien bedoeld dat de nieuwe Prins en Adjudant alleenstaand zijn en het makkelijk alleen af kunnen? Of zijn de heren ervaren jagers of spoorzoekers en maken zij gebruik van een kompas om op het juiste pad te blijven? BZB heeft over deze uitdrukking zelfs een lied gemaakt maar dat gaat volgens mij juist over personen die wel in zeven sloten blijven lopen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat wij de tip letterlijk moeten nemen en dat deze tip bedoeld is om aan te geven dat de nieuwe Prins en zijn Adjudant in een wijk woont en niet in het buitengebied. In de Vogelenzang, Kienehoef of Kinderbos is het natuurlijk heel moeilijk om in zeven sloten tegelijk te lopen.

Nu ik zo aan het schrijven ben, zit ik plotseling te denken aan Ruud, een jongeman die dit jaar de wereld gaat verkennen en ook zeker niet in zeven sloten tegelijk zal lopen. Alle tips zijn terug te lezen op de website papgat.com en extra informatie is te vinden op de Facebookpagina Tips van Papgat. Je kunt je oplossing mailen naar de voorzitter van de Prinskeuzecommissie: Sandra van der Linden, lindensa@zonnet.nl En ben jij de eerste die het koppel goed heeft geraden? Dan word je persoonlijk door de nieuwe Prins en Heer Adjudant gefeliciteerd en krijgt je een overheerlijke fles Papgatwijn en natuurlijk de eeuwige roem.