De Toren hield eerder al activiteiten in de wijk.
De Toren hield eerder al activiteiten in de wijk.

Torenfeest op grasveld tegenover bs De kienehoef

Cultuur

De afgelopen maanden zijn kunstenaars van MIK actief geweest in de wijken Kienehoef Cathalijne en Kinderbos. Een flink aantal zaterdagen werkten zij vanuit beide basisscholen, aan het bouwen van tuintafels en banken, werden er letters ontworpen en verhalen verzameld. Bij de Kamille werd samen met de KBO gewerkt aan een groot tafelkleed. En op 19 april zijn werden de letters in brons gegoten.

De afgelopen weken kwamen de activiteiten op een lager pitje te staan doordat bekend werd dat MIK komende zomer ophoudt te bestaan. Afgelopen week hebben ze akkoord gekregen om het project de Toren in Sint Oedenrode op geplande wijze af te mogen ronden.

Feest
Op deze feestelijke middag willen we samen met de bewoners van de wijken het MIK in de Wijk project De Toren afsluiten. We exposeren het werk dat de afgelopen maanden door bewoners samen met de kunstenaars is gemaakt. Er is onder meer een alfabet van de wijk gemaakt, dat gepresenteerd zal worden voor digitaal gebruik en de letters en woorden die in brons zijn gegoten worden overgedragen aan de werkgroep 'De Groene Long'. En natuurlijk zijn er de getimmerde tuintafels waarmee we samen een Toren gaan vormen en waaraan we na afloop kunnen eten met een gezamenlijke barbecue.

Het programma ziet er als volgt uit: 12.00 uur Start met opbouwen van de toren en expositie, 13.00 uur Jongleren met Ferko Adamczyk, 14.00 uur Hip Hop dansen met Rahiel, 14.30 uur Jongleren met Ferko Adamczyk, 15.00 uur Officieel moment en presentatie alfabet van de wijk, 15.30 uur Hip Hop dansen met Rahiel en start BBQ, 16.00 uur Endless Wire, rock cover band uit Best. Koffie en thee zijn gratis, frisdrank en bbq bonnen verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding.