Ieder jaar wordt de bedevaart naar Den Bosch gehouden.
Ieder jaar wordt de bedevaart naar Den Bosch gehouden.

Voettocht naar Den Bosch in de nacht van 30 op 31 mei

Cultuur

Sint-Oedenrode - In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei wordt voor de vierentwintigste keer de jaarlijkse bedevaart naar Den Bosch gehouden. Deze spirituele voettocht is voor een aantal mensen een ware traditie geworden.

De gesprekken onderweg, het gevoel van verbondenheid, maar zeker ook de stilte en de eigen beleving van de wandeling door het donker naar het licht, maken deze tocht zo bijzonder. Iedereen houdt er wel een speciale herinnering aan over. Op zaterdagavond om 22.30 uur vertrekt een groep pelgrims vanaf het kerkplein aan het Park in Nuenen. Rond 01.00 uur zullen zij arriveren in Eerschot, waar ook dit jaar weer voor een warm welkom wordt gezorgd in de parochiezaal van de Goede Herderkerk. Na een moment van bezinning is er gelegenheid voor wat rust en voor het versterken van de inwendige mens met een lekkere kop koffie of thee. Ook in Schijndel zal nog een stopplaats ingelast worden.

Mensen die belangstelling hebben om vanuit Sint-Oedenrode mee te lopen, kunnen zich aansluiten bij de groep door om 01.00 uur aanwezig te zijn in de parochiezaal van de Goede Herderkerk. De wandeling eindigt 's morgens om ca. half zeven op de Parade bij de Sint Jan, waar de groep gezamenlijk om 7.00 uur de Eucharistieviering zal bijwonen. Namens de groep zal bij het beeld van de Zoete Moeder van Den Bosch een mooie kaars worden aangestoken. Er wordt gelopen in een rustig tempo, maar enige conditie en wandelervaring is wenselijk. Ook jongeren zijn van harte welkom! Vanuit Sint-Oedenrode is de wandeling ongeveer 22 km. Aan de deelnemers wordt vriendelijk verzocht om zelf vervoer van Den Bosch terug naar huis te regelen. Vooraf aanmelden is gewenst, maar niet noodzakelijk. We vragen een kleine vergoeding van 2 euro per persoon (jeugd mag gratis aansluiten). Informatie en aanmelden via: Diny Hamelink, Telefoon: 0413-473419, Email: j.hamelink2@versatel.nl.