Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: bae9f2
Foto:

Wat kan Rooi leren van haar sportclubs?

  Column

Sint-Oedenrode - Als je moest kiezen tussen je vrouw en het winnen van de lotto, welke kleur auto zou je dan kopen? Als je belastingbiljet wordt gestolen, moet je dan nog wel aangifte doen? En besef je eigenlijk wel dat jouw verzekeraar tot je 68e jaar geniet van jouw pensioen?

Waarschijnlijk niet. Tja, als er geld in het spel is, wordt bij de meeste mensen het verstand automatisch uitgeschakeld. Mijn neef Niko uit Boskant draagt altijd een foto van zijn ex in zijn portemonnee om zichzelf er aan te herinneren waarom er verder geen geld in zit. Hij ging laatst naar de Rabobank in Rooi om een gezamenlijke rekening te openen. Met wie maakte hem niet zoveel uit, als het maar met iemand was die veel geld had. Hij wil namelijk stinkend rijk worden, net als zijn vader, ome Willy uit Olland, die wil dat ook. Maar helaas, ook bij Willy lukt enkel dat stinken. Oh ja, leuk detail: Niko moest op weg naar de Rabobank tanken. Dankzij de benzineprijs kwam hij volledig blut bij de bank aan.
Niko zou 's moeten kijken naar hoe de Rooise voetbal- en hockeyclubs met geld omgaan. RKSV Rhode gaat namelijk haar kleedkamers aan de gemeente verkopen voor – schrik niet - 275 duizend euro en MHC Sint-Oedenrode laat vanaf nu de gemeente haar hypotheek betalen!? Echt waar! Hoe ze het voor mekaar hebben gekregen weet ik niet, maar het klinkt bijna crimineel! En vervolgens zegt wethouder Coby van der Pas dat de clubs "uiteraard niet héél tevreden" zijn. Wat? Laat je niet beetnemen Coby, je hebt hier niet te maken met sportclubs maar met georganiseerde misdaad! Het is Rooi, meisje. Die plaats heeft van de week zelfs een drugslab verkocht aan Schijndel als escaperoom! Dat zegt genoeg.

Om nog enigszins vroom af te sluiten, komen hier de verstopte Paasvragen: Wie heeft stevige poten en veel last van vliegen? Dat is een volle paasontbijttafel als je er tot juni vanaf blijft. Wat is het echte wonder van Pasen? Nou, dat Jezus voor zijn laatste avondmaal, dus net vóór Pasen … nog ergens een tafel voor 13 personen kon boeken. En zeg nou zelf, is niet iedere vrijdag een Goede vrijdag?

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!