Prinses Hanneke (r) doet mee in de Bavaria reclame.
Prinses Hanneke (r) doet mee in de Bavaria reclame.

Prinses Hanneke schittert in carnavalsreclame met Klaas Dijkhoff

Carnaval

In Den Haag begrijpen ze nog steeds bar weinig van carnaval. Uitspraken als ‘verzet carnaval maar’ onderstrepen dat gevoel in Brabant en Limburg. Eenderde van alle carnavalsvierders maakt zich dan ook zorgen om de toekomst van het volksfeest*. Als ultieme poging Den Haag te overtuigen van het belang van carnaval komt Bavaria dit jaar daarom met een troef: Klaas Dijkhoff. Hij stond jarenlang bekend als de kroonprins van het Binnenhof en vormde al die tijd de brug tussen politiek Den Haag en Brabant. Maar met een functie elders, is Dijkhoff niet bang om die brug op te halen. In de vlamnieuwe videoclip verschijnt ook de trots van Papgat: Prinses Hanneke.

Het onbegrip van politiek Den Haag over carnaval is al langer een veelgehoorde frustratie in Brabant en Limburg. Het gebrek aan draagkracht in de politiek creëert onzekerheid volgens veel carnavalsvierders. Dat in 2023 nog werd gesuggereerd om carnaval te verplaatsen voor schooltoetsen, heeft daarbij niet geholpen. Opvallend, want volgens recent onderzoek vindt meer dan de helft van alle Nederlanders (55%) dat carnaval onder geen beding verplaatst kan worden.

Daarom komen Bavaria en de prinsen en prinsessen - die tijdens carnaval tijdelijk de macht hebben - met een bijzonder initiatief dit jaar. De macht die doorgaans figuurlijk is, wordt nu optimaal benut: Brabant wordt omgedoopt tot een Prinsendom met Klaas Dijkhoff als kroonprins. Iemand die als geen ander weet hoe een goede lobby in zijn werk gaat en ook een goede polonaise niet uit de weg gaat.

Bekijk hier de videoclip: