Afbeelding

Attaque 3 dwingt promotie naar vijfde klasse af

Sport Sport

Sint-Oedenrode - ­Voor het gros van de tafeltennissers zat het seizoen er twee weken geleden op. Een regel op de uitzondering was Attaque 3, dat afgelopen zaterdag nog één keer aan de tafel mocht verschijnen. Het doel: met een overwinning promotie naar de vijfde klasse afdwingen.

Het Rooise team eindigde dit seizoen als tweede in hun zesdeklassepoule, wat recht gaf op een promotiewedstrijd. De avondlockdown leek echter roet in het eten te gooien, aangezien de wedstrijd op een vrijdagavond gepland stond. Er was dus ook blijdschap toen de mannen te horen kregen dat de wedstrijd werd verzet naar zaterdagmiddag. De kans kwam dus toch.

In Stiphout stond een ontmoeting met Een en Twintig 5 te wachten. Op papier was Attaque 3, als mogelijke promovendus, de lichte underdog. Toch hoopten de Rooise mannen op een kleine overwinning of een gelijkspel met een beter gamesaldo, zolang de promotie maar bewerkstelligd werd.

Robert Wielink opende de middag tegen de kopman van de tegenstanders en haalde verdienstelijk twee games binnen. Het was alleen net niet genoeg om de partij te winnen. Cliff van Driel won zijn eerste partij wel en haalde Attaque van de nul. Bram Marinus zorgde vervolgens zelfs voor een vroege voorsprong. Het dubbelspel dat volgde, kon zomaar eens een beslissend punt worden. De Rooise mannen wisten dit maar al te goed en maakten er het beste van. En niet zonder succes, want een overwinning in vier games zorgde voor een 1-3 voorsprong. Zou promotie er echt inzitten? De mannen uit Beek en Donk deden er in ieder geval alles aan om de spanning terug te brengen en die spanning kwam ook weer terug. Robert greep weer net naast een gewonnen partij en Bram zag de tegenstander de stand terug op 3-3 zetten.

Het was aan Cliff om een nieuwe voorsprong te pakken. Na een stroeve start won hij in vier games. Toen was promotie ineens heel dichtbij. Het stond pas 3-4, maar het gamesaldo was dusdanig in het voordeel van de Rooienaren, dat een 5-5 hoe dan ook genoeg zou zijn. De extra druk deerde Bram niet: een duidelijke 3-0 overwinning bezegelde het lot van beide teams. Robert deed nog een extra duit in het zakje en zette met zijn eerste winstpartij de stand op 3-6. De nederlaag van Cliff in de laatste partij deerde Attaque niet meer. Attaque 3 promoveert en mag volgend seizoen in de vijfde klasse aantreden.