Martijn Fliervoet, voorzitter van Scouting Rooi tekende.
Martijn Fliervoet, voorzitter van Scouting Rooi tekende.

Scouting Rooi tekent samenwerkingsverband met gemeente

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode - Maandagavond 18 oktober heeft in het bestuurscentrum van Meierijstad een aantal scouting- en Jong Nederland verenigingen de ‘Samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Meierijstad en de Scouting- en Jong Nederlandverenigingen in Meierijstad’ ondertekend.

Scouting- en Jong Nederland verenigingen leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van jeugd en jongeren en daarmee aan het jeugdbeleid van de gemeente. De samenwerkingsovereenkomst bekrachtigt en onderstreept de positieve samenwerking met de jeugdverenigingen in Meierijstad en het belang wat de gemeente aan deze verenigingen hecht.

Bij Scouting- en Jong Nederland verenigingen kunnen kinderen zich in een veilige omgeving spelenderwijs en gestructureerd ontwikkelen. Niet alleen in de natuur, maar ook in de wijk. Kinderen en jongeren leren ook belangrijke vaardigheden zoals zelfredzaamheid, samenwerken, grenzen verleggen en anderen respecteren. Dit zijn vaardigheden die de jeugdleden later onder andere toepassen tijdens hun studie, baan en hobby’s. 


Afbeelding