Mariëndael
Mariëndael Foto: Jos van Nunen

Concert met twee vleugels

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Een grote belangstelling voor cultuur verbindt Adri Frigge, beeldend kunstenaar uit Sint-Oedenrode, met Niek Duiven, pianist en pianodocent. Samen vertolken zij “Schaduw noch Prooi”, een compositie van Simeon ten Holt, bekend van Canto Ostinato. Schaduw noch Prooi werd in recensies een verslavend mooie pianocompositie genoemd.

Hoewel de meeste mensen Adri Frigge kennen als beeldend kunstenaar, speelt muziek een essentiële rol in zijn leven. Muziek is altijd een inspiratiebron geweest, waarbij het spelen van muziekstukken op de piano leidt tot een visuele interpretatie in een ets of op doek.

Niek Duiven is al meer dan 25 jaar pianodocent met een speciale belangstelling voor nieuwere muziek. Ook het meest beroemde werk van Ten Holt Canto Ostinato voerde hij al meerdere malen in verschillende samenstellingen op. Naast zijn docentschap is Niek ook regelmatig actief op het gebied van kamermuziek en liedbegeleiding.

Voor dit concert zullen twee vleugels worden opgesteld in Mariëndael. Verder zullen ook schilderijen en etsen van Adri Frigge te zien zijn. Het koffieconcert begint op zondagochtend 7 november om 11.30 uur. Kaarten zijn ter plekke verkrijgbaar à € 7,50 inclusief een kop koffie of thee in de pauze. Tot 18 jaar is de prijs € 3,-. Reserveren is verplicht via het e-mailadres OpMaat@rooiskultuurkontakt.nl of via rooiskultuurkontakt.nl.