Een wedstrijdbeeld.
Een wedstrijdbeeld. Foto:

Ollandse crosser tweede op NK motorcross

Olland - Afgelopen zaterdag mocht de 13-jarige Bram van Heesch uit Olland deelnemen aan de landelijke DMX finale in Emmen. Nadat hij in de DMX District Zuid competitie bij de 85cc grote wielen totaal een derde plek wist te behalen, kwalificeerde Bram zich voor de landelijke finale.

32 Motorcrossers uit de districten Noord, Midden en Zuid stonden aan het starthek om de titel in de wacht te slepen. Het was een spannende strijd. Ze waren erg aan elkaar gewaagd, de rondetijden lagen dicht bij elkaar. Met een heel goede start wist Bram in de eerste manche zijn tweede positie tot de finish vast te houden. In de tweede manche weer een goede start en de nummers 1, 2, 3 en 4 lagen nu vlak bij elkaar. Bram lag al een aantal rondes derde, maar wist toch in de allerlaatste ronde de nummer twee in te halen en kwam met maar een verschil van 1.063 seconde achter de nummer een over de finish, met als eindresultaat een hele knappe tweede plaats.