Mark Wijgergangs.
Mark Wijgergangs. Foto:

‘Mijn ambitie is om Drie-O de komende jaren lekker te laten doorgroeien’

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - We zijn alweer toe aan de volgende ronde van de rubriek ‘Hoe Sint-Oedenrode onderneemt...’ Een samenwerking tussen BtB Sint-Oedenrode en DeMooiRooiKrant. Er zijn ook branches die moeilijk zijn in te delen in een bepaalde categorie. Deze keer wordt webdevelopment, design en ICT gerelateerde aangestipt. Mark Wijgergangs vertelt over zijn onderneming.

Wat is jullie core-business?
Ik ontzorg bedrijven uit het MKB op het gebied van hun ICT vraagstukken zoals infrastructuur, beveiliging, data-analyse en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Dat doe ik samen met van vijftien medewerkers waarvan op dit moment drie stagiaires.

Wat vind je het leukste?
Het meeste plezier haal ik uit de samenwerking met medewerkers, klanten en leveranciers. Al deze stakeholders heb je nodig om een voor de klant zo optimale oplossing te bewerkstelligen en daarna ervoor te zorgen dat deze ook goed blijft draaien.

Wat is je ambitie?
Mijn ambitie is om Drie-O de komende jaren lekker te laten doorgroeien. Met name op het gebied van ICT beveiliging en data-analyse (business intelligence) waarbij we de nieuwe business zoeken in onze eigen regio in een straal van dertig km rond Rooi.

Nog iets nieuws onder de zon?
Data-analyse is een nieuwe activiteit van ons welke we begin dit jaar zijn gestart. Wij bieden bedrijven de dashboards waarmee ze hun eigen gegevens kunnen analyseren en visualiseren. Het resultaat hiervan is dat ze meer inzicht krijgen in hun eigen business waarmee ze de prestaties en het rendement kunnen verbeteren.

Wat wil je nog meer kwijt?
ICT beveiliging wordt steeds belangrijker bij bedrijven omdat de bedreigingen van met name ransomware-aanvallen sterk toenemen. De risico’s zijn daarbij groot voor bedrijven want een hack levert niet alleen financiële- maar ook reputatieschade op. De ICT business is een snel veranderende business dus goed bijblijven van ontwikkelingen is een must. Dit doen wij door het volgen van trainingen, het lezen van literatuur en door stagiaires opdrachten te laten uitvoeren waarvan we de resultaten kunnen inzetten bij onze klanten.