Afbeelding

Rooi dames 1 pakt krappe overwinning

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zondag mochten de dames uit Sint-Oedenrode richting de hockeyclub uit Horst. Horst dames 1 had in de afgelopen wedstrijden nog nul punten weten te behalen, maar dat betekent niet dat het een makkelijke pot zou worden. Aan het support kon het in ieder geval niet liggen, want ondanks dat het een uur rijden was stonden er meer supporters uit Rooi langs de lijn dan supporters uit Horst.

De Rooise dames begonnen sterk aan de wedstrijd maar dat zwakte vrij snel af. Er ontstond een rommelig spel. Het werd trager, passes kwamen niet aan en kansen werden niet afgemaakt. In het tweede kwart wist Rooi hier nog weinig verandering in te brengen wat resulteerde in een 0-0 ruststand. In het derde kwart ging gelukkig de knop op en lieten de dames een mooier spel zien. Dit werd beloond met een goede goal van Floor Aalders. Het derde kwart telde nog vele kansen waaronder ook strafcorners, maar helaas wist Rooi geen van alle te benutten. 

In het vierde kwart had Horst dames 1 een nieuwe tactiek toegepast: alle ballen naar voren. Hiermee heeft Horst weinig kansen weten te creëren. Rooi creëerde daarentegen nog wel enkele kansen, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-1.

Volgende week spelen de dames een thuiswedstrijd tegen Nuenen dames 1 met aansluitend een hockeydisco. Ze hebben alle support hard nodig om volgende week wel overtuigend spel neer te kunnen zetten.