Marieke van der Vleuten
Marieke van der Vleuten

Marieke van der Vleuten verrast vriend en vijand met finaleplek

Sport Sport

Sint-Oedenrode - In de strijd om de periodetitel over augustus 2021 pakte Marieke van der Vleuten verrassend een finaleplek die ze wellicht a.s. vrijdag al kan verzilveren in een periodetitel.

De Rooise uit de Kienehoef eindigde een periode nooit hoger dan de 5e plek, maar nu is ze dan toch al op voorhand verzekerd van het spelen op het grote Catanbord onder de kiosk.

Beste speler van de maand augustus was Pim van Dinten. De tweevoudig periodekampioen wist al zeer snel de koppositie te bereiken en hield deze stevig in handen. Vrijdag 10 september zullen op het terras van Oud Rooi eerst de halve finales gespeeld worden.

Deelnemers zijn daarbij Johan Grootswagers uit Vosselaar (B), Jules van Delden uit Veghel, Diana Berkvens uit Gerwen en de plaatselijke leden Ed Sabel, Renee vd Broek, Roos Flapper en Jolanda Sabel. Om 19.30 uur start dan de finale op het grote Catan-bord, waarbij iedereen welkom is. Hierna is het seizoen afgesloten, waarna de grote finale om het kampioenschap 2021 zal worden ingepland.
De huidige kampioen Roos Flapper uit Sint-Oedenrode heeft nog een heel klein kansje om haar titel te prolongeren. Dan zou ze nu vier beslissende wedstrijden achter elkaar moeten winnen. Volgende week meer over deze ontknoping van het kampioenschap Catan.