Afbeelding
Foto:

Meierijstad en Statkraft gaan voor een schone toekomst

Zakelijk

Advertorial - Om onze aarde te behouden voor de generaties na ons is duurzame energie nodig. Daarom wil de gemeente Meierijstad in 2050 CO2-neutraal zijn. Eén van de manieren om dat te bereiken is met een zonnepark. Als Statkraft hebben wij ideeën voor dit zonnepark en we presenteren deze graag aan u. Daarom organiseren wij op donderdag 9 september een informatieavond. 

Een mogelijke locatie voor het zonnepark is een stuk grond van 9 hectare op de Schootsedijk. Wij hebben de afgelopen maanden uitvoerig gepraat met bewoners, ecologen en plaatselijke verenigingen. Op basis van deze gesprekken hebben we nieuwe ideeën ontwikkeld die wij op de informatieavond willen bespreken.

Samen voor natuur
Een zonnepark moet goed in het landschap passen. Daarom willen wij het park zó inrichten dat het een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit. Tijdens de informatieavond delen wij ons voorlopige ontwerp om te laten zien hoe een zonnepark een gezonde leefomgeving ondersteunt.

Samen profiteren
Statkraft is koploper op het gebied van duurzame energie en wij weten uit ervaring dat je een zonnepark het beste samen met de omgeving kan organiseren. Ook als het gaat om mogelijkheden tot financiële participatie. Daarom streven wij ernaar dat het project voor 100% in lokale handen komt en zij hiermee financieel kunnen deelnemen aan het zonnepark.

Denk mee
Laat weten wat u belangrijk vindt. De informatieavond vindt fysiek plaats op donderdag 9 september, en start om 19.30 uur in Ontmoetingscentrum de Loop’r (Pastoor Smitsstraat 40, 5491 XP Sint-Oedenrode). Hieronder leest u hoe u zich aan kunt melden.

Aanmelden inloopavond
U kunt op de website van Statkraft meer informatie vinden en u aanmelden voor de informatieavond. Voor verdere vragen kunt u een e-mail sturen naar Karim.Kamal@statkraft.com.