Afbeelding

Waarom kiezen voor kunstgras?

Ingezonden Ingezonden

Sint-Oedenrode - Dat kunstgras steeds populairder wordt, valt niet meer te ontkennen. Door de nieuwste technieken en het juiste materiaalgebruik is kunstgras tegenwoordig nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. Maar er zijn nog veel meer redenen om een kunstgazon in je eigen tuin te laten aanleggen! Hieronder lees je de belangrijkste voordelen.

Ideaal voor een onderhoudsvriendelijke tuin 
Het aller grootste voordeel van kunstgras is natuurlijk het onderhoud. Of beter gezegd: het weinige onderhoud dat het nodig heeft. Met kunstgras in de tuin hoef je nooit meer te grasmaaien en heb je ook geen last van onkruid. Dat scheelt een hoop tijd en moeite. Het enige wat je hoeft te doen, is het verwijderen van vuil (denk aan gevallen bladeren in de herfst) en het opborstelen van de kunstgrasvezels. Met deze gemakkelijke klusjes blijft het kunstgazon lang in topconditie.

Vele soorten en toepasmogelijkheden
Er zijn veel verschillende soorten kunstgras verkrijgbaar. De soorten verschillen onder andere in kleur, hardheid, grashoogte, kwaliteit en prijs. Bovendien is het nep gras op vele manieren toe te passen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale kunstgrasvelden voor intensief gebruik. Door de extra sterke kwaliteit is het geschikt om op te sporten. Daarnaast is er kunstgras verkrijgbaar voor op het balkon of dakterras. Voor iedere functie en plek is er dus wel een geschikt soort gras te vinden.

Aanleggen duurt maar één dag
Het laten aanleggen van kunstgras duurt vaak slechts één dag. Al is de exacte tijd natuurlijk afhankelijk van de totale oppervlakte. Een professional kan ongeveer 100 m2 per dag aanleggen. Het is eventueel mogelijk om kunstgras zelf te leggen, maar dit zal vanzelfsprekend veel meer tijd in beslag nemen. Kijk daarom eerst of er een goede aanlegservice bij jou in de buurt beschikbaar is. Mastergrass is bijvoorbeeld een aanrader voor kunstgras Den Bosch en omgeving.

Ieder seizoen een groen gazon
Met kunstgras kun je het hele jaar door genieten van een prachtig groen gazon. Hierdoor ziet de tuin er altijd verzorgd en sfeervol uit.

Minder last van allergieën 
Kunstgras is ook een goede aankoop voor mensen met hooikoorts of vergelijkbare allergieën. Je zal minder klachten ervaren als je een dagje in de tuin zit.

Kunstgras is erg kindvriendelijk 
Een kunstgazon is een aangename en veilige ondergrond voor kinderen. Ze kunnen er lekker op spelen en worden hierbij ook minder vuil dan bij echt gras. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over modder of groene vlekken in de kleding.

Goede investering voor de lange termijn
Als je kiest voor kunstgras van hoge kwaliteit, kun je er nog vele jaren plezier van hebben. Het is dus een goede investering voor de lange termijn.